Barcelona

Gordó no descarta presentar-se per ser coordinador general del Partit Demòcrata Català

L'exconseller de Justícia confirma que treballa per configurar una candidatura que tingui opcions i l'obre a persones d'altres plataformes que no siguin la seva

RedaccióActualitzat

L'exconseller de Justícia Germà Gordó està configurant una candidatura per al nou Partit Demòcrata Català (PDC), l'antiga Convergència. No aclareix si serà per a la presidència o com a coordinador general i l'obre a persones d'altres plataformes que no siguin la seva. Des d'aquest dilluns es poden presentar les candidatures que es votaran el 23 de juliol.

Gordó treballa per fer una llista que tingui opcions, una llista que també podria incloure líders d'altres plataformes que no sigui la seva -Nova Convergència-. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el diputat i exconseller ha explicat la posició del seu moviment: "Nosaltres hi serem? Sí. Una persona o un col·lectiu hi pot ser de dues maneres: presentant-nos com a tal, la plataforma, o bé col·laborant amb altres plataformes, amb altres grups. En aquest moment, nosaltres estem en converses amb altres grups i el fruit del diàleg no se sabrà fins demà o fins i tot fins dimecres, dia 13". Quan li han preguntat si no descarta presentar-se per ser coordinador general, Gordó ha dit: "Jo no descarto res."

Germà Gordó ha admès distància entre les bases i l'antiga direcció del partit, que s'han fet evidents en el congrés d'aquest cap de setmana. I considera que s'hi ha de reflexionar: "Això va produir una certa discrepància entre la direcció del partit i una part de la militància. Es va fer evident. Sempre s'ha de fer autocrítica."

El termini per presentar candidatures per a la direcció i presidència del Partit Demòcrata Català s'acaba dimecres. La direcció serà l'encarregada del dia a dia del partit i tindrà un coordinador general al capdavant, acompanyat d'un equip d'onze persones. Pel que fa a la presidència del PDC, l'únic candidat que s'hi ha postulat clarament fins ara és Artur Mas, que faria tàndem amb la consellera de la Presidència, Neus Munté.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut