Barcelona

Garzón vol continuar treballant en la defensa de les víctimes del franquisme

TV3 ha pogut parlar en exclusiva amb Baltasar Garzón, en la primera entrevista que ha concedit des que va ser apartat de la carrera judicial pel Tribunal Suprem. L'exjutge està estudiant què farà amb el seu futur, però, d'una manera o una altra, vol seguir implicat en la defensa de les víctimes del franquisme. Per Baltasar Garzón, la Llei de Memòria Històrica, contra la qual va votar el PP, és bàsica per donar cobertura als represaliats. L'entrevista a Baltasar Garzón s'emetrà la setmana ve al programa "Sense Ficció".

TV3Actualitzat
El Tribunal Suprem va condemnar Baltasar Garzón a onze anys d'inhabilitació per ordenar interceptar les trucades que van mantenir, des de la presó, els principals imputats en el "cas Gürtel" amb els seus advocats. En una altra sentència del mateix tribunal, l'exjutge va quedar absolt del delicte de prevaricació en les investigacions sobre persones desaparegudes durant el franquisme. La sala va considerar que les decisions de Garzón havien estat errònies, però jurídicament defensables.

Per primera vegada després d'aquestes resolucions, l'exmagistrat trenca el seu silenci en públic. Baltasar Garzón ha reconegut a TV3 que, per garantir l'empara de les víctimes, més que mai, és necessari que es mantinguin o ampliïn els supòsits de la Llei de la Memòria Històrica "perquè seria terrible que inclús aquest mecanisme fos eliminat, retocat o restringit". "Si la posició és que la via penal no procedeix, seria necessari que els grups polítics espanyols, i específicament el PP, que no va votar el seu dia la llei, l'ampliessin per donar suport a les víctimes".

Baltasar Garzón creu que "no es pot donar l'esquena, un cop més a les víctimes. No es pot parlar de reparació si hi ha víctimes que estan buscant els cossos dels seus éssers estimats a les cunetes o als cementiris. I aquesta és una obligació de tots".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut