Combatent d'Estat Islàmic amb la bandera d'aquesta organització terrorista
Combatent d'Estat Islàmic amb la bandera d'aquesta organització terrorista

Estat Islàmic també reivindica l'atemptat de Cambrils

En un nou comunicat l'organització terrorista assegura que "diversos jihadistes" van cometre els atacs "simultàniament en dos grups separats"

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic ha tornat a reivindicar l'atemptat de Barcelona i hi ha inclòs Cambrils. Ho han fet en un comunicat divulgat a través de la xarxa social Telegram en el que assegura que els seus activistes van ser els responsables de l'atemptat de Cambrils.

Aquest nou comunicat s'afegeix al que va difondre l'agència Amaq el mateix dijous de l'atemptat de la Rambla. En la retòrica habitual, aquesta organització terrorista internacional assegura que "diversos jihadistes" van cometre els atacs "simultàniament en dos grups separats", a Barcelona i a Cambrils:

"Amb l'ajuda de Déu, dijous passat diversos jihadistes en dos grups de manera simultània van tenir com a objectiu els llocs dels croats a Espanya".

"Els jihadistes del primer grup van tenir com a objectiu un grup de croats amb un vehicle al carrer de la Rambla a Barcelona."

"Un altre grup va atropellar a diversos croats amb un vehicle a Cambrils."

 

També reivindiquen fets que no han passat

El comunicat reivindica també el suposat atac d'homes armats a un restaurant pròxim a la Rambla després de l'atropellament. Aquest incident, que durant unes hores va crear molta alarma al centre de la ciutat, es va desmentir posteriorment.

Però aquest nou comunicat no s'està d'atribuir aquesta falsa alarma als autors de l'atemptat, possiblement per fer arribar un missatge d'eficàcia mortífera als seus seguidors:

"Vam irrompre amb armes lleugeres en un bar situat prop de la Rambla i vam matar i torturar els que eren al seu interior."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut