Diversos participants d'una cursa de muntanya corren per un camp
14 persones han dut a terme una sessió pràctica per convertir-se en futurs àrbitres ambientals (iStock)

Àrbitres ambientals, una nova figura per fer més sostenibles les curses de muntanya

El govern i la FEEC creen un "segell verd" que els àrbitres atorgaran als esdeveniments de muntanya que compleixin certs paràmetres

RedaccióActualitzat

La Generalitat i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han posat en marxa una nova figura per "fer més sostenibles" les curses i esdeveniments de muntanya. Es diuen àrbitres mediambientals i la seva funció serà "portar un control exhaustiu dels hàbits sostenibles" en les diferents proves.

La figura, fins ara inexistent, s'ha presentat aquest diumenge aprofitant la celebració de la cursa Berga-Rasos-Berga, on 14 persones han dut a terme una sessió pràctica per convertir-se en futurs àrbitres.

Des del Departament d'Acció Climàtica asseguren que el seu rol és "més d'assessorament mediambiental que no pas sancionador". En concret, vetllaran perquè es respectin qüestions com "l'erosió del terreny, l'impacte sobre espècies amenaçades o la generació de residus", segons ha explicat a l'ACN el director general de Medi Natural, Marc Vilahur, que ha assistit a la cursa Berga-Rasos-Berga.

La FEEC i la Generalitat emmarquen la creació dels àrbitres ambientals dins del projecte Segell Verd, destinat a impulsar la sostenibilitat de carreres i activitats de muntanya.

Així, un cop els primers estudiants acabin la formació, començaran a distingir les proves de la Copa Catalana de Curses per Muntanya que compleixin els estàndards de sostenibilitat amb l'anomenat Segell Verd.

La intenció de la FEEC i el Departament d'Acció Climàtica és que la majoria d'activitats que es realitzin en territori català estiguin dins dels paràmetres que marca aquesta distinció.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut