Erdogan continua la purga (Reuters)
Erdogan continua la purga (Reuters)
Ankara

Erdogan tanca 130 mitjans de comunicació després de l'intent de cop d'estat

Les autoritats turques ja han destituït més de 50.000 treballadors públics i 2.400 militars

RedaccióActualitzat

Al president Erdogan, no li tremola la mà a l'hora de prendre decisions contundents després de l'intent de cop d'estat. El govern turc ha anunciat aquest dimecres el tancament de més de 130 mitjans de comunicació, segons informa la cadena CNN Turk. Entre els mitjans tancats, hi ha tres agències de notícies, 16 canals de televisió, 23 emissores de ràdio i 45 diaris. Una mesura que se suma a les llicències retirades a centenars de periodistes pels seus suposats vincles amb l'intent colpista i el seu presumpte líder, el predicador Fethullah Gülen, exiliat als Estats Units.

A banda d'aquesta ofensiva governamental contra els mitjans, la purga continua a les Forces Armades. 2.400 militars han estat destituïts com a sospitosos "gulenistes". I més de 50.000 treballadors públics han estat cessats o suspesos aquests últims dies.

Recep Tayyip Erdogan ha declarat l'estat d'emergència i ha suspès el Conveni Europeu de Drets Humans al·legant raons de seguretat davant de la possibilitat que hi hagi un altre cop militar.

Anar al contingut