Joan Tardà
Joan Tardà
Barcelona

ERC denuncia que el govern espanyol no els ha deixat ser a Madrid amb Obama

Els republicans han entregat una carta al consolat dels Estats Units per denunciar el veto

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana ha lamentat que no hagin pogut participar en la visita oficial d'Obama.

Els portaveus d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats i al Senat, Joan Tardà i Santi Vidal, han entregat una carta al consolat dels Estats Units explicant el procés català i denunciant que el govern espanyol els ha impedit qualsevol contacte amb el president nord-americà.

"Denunciem que l'administració espanyola ha fet mans i mànigues perquè avui no poguéssim ser a Madrid amb Obama", ha dit Tardà.

L'acte de denúncia s'ha fet coincidir amb la trobada de representants d'altres grups polítics amb Obama a Madrid.

"Volíem fer aquest acte ara i aquí com a denúncia, perquè justament en aquests moments, a Madrid, alguns partits polítics, alguns grups parlamentaris sí tenen l'oportunitat de viure amb tota normalitat allò que se'ns nega a nosaltres. Vetats pel rei d'Espanya, vetats pel govern espanyol, però legitimats per la nostra ciutadania."

La carta expressa el condol i la solidaritat per les víctimes de Dallas i mostra l'admiració cap al poble nord-americà per tot el que representa per a la democràcia. També hi expliquen que "a Catalunya hi ha una voluntat democràtica majoritària d'esdevenir un nou estat que neix del fet de ser una nació mil·lenària que sempre ha estat al costat de les llibertats i de la democràcia".

 

Anar al contingut