Una imatge d'arxiu d'un avió a l'aeroport del Prat (Europa Press)

Ensurt a l'aeroport del Prat: un paquet amb material radioactiu fa activar el pla d'emergència

Els plans d'emergència Aerocat i Radcat, ara ja desactivats, s'han activat després de trobar una caixa malmesa dins la bodega d'un avió

Redacció/AgènciesActualitzat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí els plans d'emergències Aerocat i Radcat per un incident amb un paquet que conté material radioactiu de baixa intensitat dins un avió que acabava d'aterrar a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat.

La caixa era dins la bodega de l'avió i un cop l'anaven a retirar han comprovat que la capsa de cartó exterior que el protegia estava malmesa. Preventivament, s'ha establert un perímetre de seguretat per poder fer les comprovacions pertinents, que ja s'ha desactivat.

Després de fer les comprovacions pertinents, Protecció Civil ha informat que les mesures han donat 0, per la qual cosa s'ha confirmat que la zona és segura i s'ha desactivat l'alarma general a l'aeroport.

A causa d'aquest incident no hi ha hagut ferits ni tampoc hi ha hagut afectació a l'operativa aeroportuària, segons ha informat Aena.


Provinent de Suïssa amb 127 passatgers a bord

Als volts de les 10.20, l'aeroport ha activat l'alarma general, i des de Protecció Civil s'han activat els dos plans d'emergències i s'ha coordinat l'actuació dels operatius i responsables de fer les comprovacions al paquet.

L'avió provenia de Suïssa amb un total de 127 passatgers i 5 tripulants que ja havien marxat, i a l'avió ja hi havia els passatgers que havien de sortir de l'aeroport cap al seu destí.

Aquests passatgers s'han mantingut dins l'avió, i han estat traslladats a una sala de l'aeroport fins que han pogut embarcar i seguir el seu trajecte.

Al lloc s'hi han desplaçat 13 dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre les quals efectius del GRIT (Grup de Riscos Tecnològics) i el Furgó de Risc Químic.

A més, hi ha participat una unitat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) especialitzada en l'atenció sanitària en situacions de risc químic i risc afegit.

També s'ha mobilitzat personal de l'operativa territorial de Protecció Civil de la Generalitat i personal del Servei de Coordinació d'Activitats Radioactives (SCAR), que ha fet els mesuraments i les comprovacions definitives del material.

ARXIVAT A:
AeroportsSeguretatAeroport del Prat
Anar al contingut