Els trens de l'R-16 entre Barcelona i Tortosa continuen circulant amb retards

Divendres RENFE va canviar els horaris i així s'estalvia bona part dels remborsaments que havia de pagar als usuaris

RedaccióActualitzat

Des que hi va haver la greu avaria a Mont-Roig del Camp, fa dos mesos, els trens de la línia de rodalies R-16, entre Barcelona i Tortosa, han patit retards crònics de mitja hora en bona part dels trens. A partir de setze minuts de retard, l'usuari té dret a la devolució del preu del bitllet, i això és el que han aconseguit tot aquest temps moltes persones que diàriament utilitzen l'R16 per anar a treballar: un bitllet gratuït cada dia.

Ara ja no ho poden fer perquè amb els nous horaris, que van entrar en vigor divendres, els retards oficialment són de quinze minuts com a màxim. D'altra banda, la Generalitat ha acceptat el canvi d'horaris i Adif s'ha compromès a fer inversions en aquesta línia i en altres punts conflictius de la xarxa.

 

Segons els usuaris la situació ha empitjorat

Amb tot això està passant el que ja es temien els usuaris d'aquesta línia, perquè als retards ara "oficialitzats" ara se n'han de sumar més, perquè els trens arriben encara més tard, però no els tornen els diners perquè aquests retards no arriben als 16 minuts. Se'n queixa la Montse Castellà, portaveu de la Plataforma Trens Dignes:

"Ara en tenim dos de retards, el que està existint segons l'estadística i el que han camuflat dins de l'horari, per tant, això és una mica pitjor que abans, inclús. I com a ciutadans catalans, encara que estiguem al sud, esperem que el govern de la Generalitat, tot i les millores que algunes s'han anat aconseguint, segueixi treballant i no es posi al costat de RENFE amb una trampa com aquesta, d'incloure retards dins dels horaris i seguir fent trampa."

La Generalitat s'ha compromès a fer un seguiment del grau de compliment d'aquests nous horaris i al setembre es farà una primera valoració. La Plataforma Trens Dignes diu que les obres que s'ha compromès a fer Adif ja estaven previstes i que, per tant, la Generalitat ha cedit a un xantatge.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut