Imatge de la Jonquera (Foto: Reuters)
Imatge de la Jonquera (Foto: Reuters)
Figueres

Els Mossos desmantellen una banda que robava targetes de combustible de camions aparcats

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una banda de lladres acusats d'una seixantena de robatoris a l'interior de camions aparcats a les àrees d'autopista de tot Catalunya, i especialment a l'Alt Empordà. Els assaltants no s'enduien la càrrega dels transportistes, sinó les targetes de combustible, que feien servir, en la majoria de casos, poca estona després del robatori, en benzineres de l'altra costat de la frontera. Omplien els dipòsits d'altres camions generant fraus, en cada pagament, que podien arribar als 1.700 euros.

RedaccióActualitzat
La policia catalana considera la banda un grup criminal, ja que estava perfectament organitzada i tenia contactes amb altres camioners a qui subministraven el carburant amb les targetes robades a un preu per sota del fixat.

Els Mossos han detingut sis persones d'entre 22 i 44 anys i són de Croàcia, Sèrbia, Bòsnia i Eslovènia. Tres han ingressat a presó perquè tenen antecedents. El dia 13 passat van detenir, "in fraganti", dos lladres, en un pàrquing de la Jonquera, i poc després van localitzar dos homes més, dins un tràiler, que, en adonar-se de la presència policial, van llençar per la finestra un munt de targetes de crèdit robades. A partir d'aquí van localitzar i detenir els altres presumptes implicats.

L'operació, que es va posar en marxa a principis d'any, quan els Mossos de Figueres van rebre l'alerta de diversos robatoris a l'interior de les cabines dels camions, aparcats a la Jonquera i en carreteres de l'Alt Empordà, no es dóna per tancada i es busquen 16 persones més.
Anar al contingut