Madrid

Els controladors accepten el nomenament d'un àrbitre com a mediador en el conflicte amb AENA

El 85% dels controladors han donat suport al nomenament d'un àrbitre que actuï de mediador en el conflicte que mantenen amb AENA. A partir d'ara i fins dimecres que ve, 12 de gener, el sindicat USCA, el majoritari entre els controladors, i AENA s'han de posar d'acord en la persona que durà a terme aquest arbitratge. El seu objectiu serà aconseguir el consens en els aspectes més complexos del conflicte, que ja fa més d'11 mesos que dura.

Actualitzat
Els controladors han hagut d'anar a votar fora dels centres de treball ja que continuen militaritzats. En un comunicat, l'USCA ha destacat l'ampli consens malgrat el "malestar" que ha generat en el col·lectiu la notícia "que els membres del sindicat serien espiats il·legalment pel Centre Nacional d'Intel ligència (CNI)", segons ha publicat un mitjà de comunicació.

Després d'aquest acord, ambdues parts hauran de nomenar un àrbitre abans de dimecres que ve, dos dies abans que finalitzi la pròrroga de l'estat d'alarma. La seva funció serà "dirimir les possibles discrepàncies que puguin sorgir durant la negociació", que continuarà fins al 31 de gener. La negociació serà sotmesa així a un procediment arbitral, que les parts "hauran d'acatar en tots els seus termes i que serà d'obligat compliment".

Malgrat aquest preacord, l'USCA tem que pugui ser una estratègia i que el Ministeri de Foment ja tingui preparat "el laude del segle" en un calaix. El termini per concloure la negociació del conveni és el 31 de gener del 2011, tal com va avançar el ministre de Foment, José Blanco, que ha assenyalat que si després d'aquest dia persisteixen les discrepàncies, actuarà l'àrbitre decidit prèviament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut