Madrid

El rei Joan Carles demana als ciutadans que estirin del carro per superar la crisi

El rei Joan Carles ha fet una crida a la societat en general perquè estiri del carro per superar la crisi, ja que "no hi ha receptes màgiques" per sortir-se'n. Durant el tradicional missatge de Nadal televisat, el monarca s'ha mostrat preocupat per les persones que han perdut la feina aquests darrers mesos i espera que es pugui recuperar el camí del creixement ben aviat. Sobre ETA, el rei ha assegurat que la seva fi és cada vegada més a prop, i en l'àmbit polític, ha defensat la necessitat d'impulsar les relacions amb els Estats Units.

Actualitzat
El rei s'ha mostrat preocupat per la "seriosa crisi econòmica" que està passant l'estat espanyol. S'ha referit als joves que "no troben feina" i "als que veuen amenaçats o truncats els seus projectes". També ha parlat per les persones que han perdut el seu lloc de treball.

El monarca ha demanat que la lluita contra l'atur tingui un caràcter prioritari. Contra la crisi ha dit que cal aplicar-hi mesures que contribueixin a recuperar la confiança dels ciutadans. En aquest sentit, el rei creu que ens en podem sortir amb l'esforç de les forces polítiques, econòmiques i socials.

El rei Joan Carles també ha reclamat la unitat dels demòcrates per posar fi al terrorisme, per què "estic convençut que amb unitat, voluntat i determinació, el final d'ETA estarà cada vegada més a prop".

En el seu missatge de Nadal, que ha durat un quart d'hora, el monarca ha assenyalat que cal preparar, des d'ara, la presidència espanyola de la Unió Europea del 2010 i ha defensat la necessitat d'impulsar les relacions amb els Estats Units i intensificar els vincles amb Iberoamèrica i el Mediterrani.

El rei s'ha referit a la Constitució Espanyola per dir que aquests darrers 30 anys de compliment de la Carta Magna "ens han d'omplir d'energia i confiança" per avançar "com a gran nació" i "engrandir" la vida col·lectiva.
Anar al contingut