Madrid

El PSOE diu que no es reunirà amb Podem perquè veta Ciutadans

Els socialistes han comunicat a Pablo Iglesias que no aniran dimecres a la reunió amb Esquerra Unida i Compromís perquè Podem no accepta C's a la trobada

RedaccióActualitzat

El PSOE i Podem estan cada cop més distanciats. Ara, el PSOE ha anunciat que no anirà a la reunió a quatre proposada per Podem per dimecres, juntament amb Esquerra Unida i Compromís. Els socialistes ho justifiquen pel fet que la formació de Pablo Iglesias no accepta que a aquesta trobada hi vagi també Ciutadans.

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha traslladat aquesta posició al seu homòleg de Podem, Íñigo Errejón, que l'ha trucat aquesta tarda per convidar-lo a la reunió de les quatre forces d'esquerra. Hernando també ha transmès a Errejón que l'acord d'investidura entre el PSOE i C's a favor de Sánchez "continua plenament vigent", tot i que divendres no va prosperar.

Pablo Iglesias ha qualificat de "ridícul" que Sánchez "hagi de portar Rivera enganxat tota l'estona". El líder de Podem ha reiterat que el PSOE ha d'"elegir" entre pactar un govern espanyol progressista o amb Ciutadans. Mentrestant, aquest dilluns, Felip VI ha comunicat al president del Congrés, Patxi López, que "de moment" no convoca una nova roda de consultes amb els partits de cara a la investidura. El rei espera que les diferents formacions "puguin portar a terme les actuacions que consideri pertinents."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut