Entrada del mercat de la Boqueria de Barcelona
Barcelona

El mercat de la Boqueria demanarà a la Unesco l'estatut de patrimoni de la humanitat

Jordi Mas, president de l'emblemàtic mercat de Barcelona, ha destacat que aquest reconeixement garantirà la preservació i la protecció dels mercats com a establiments històrics

RedaccióActualitzat

El mercat de Sant Josep de Barcelona, més conegut com la Boqueria, conjuntament amb dotze mercats més d'arreu del món, ha fet una petició a l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) perquè reconegui aquests equipaments comercials com a patrimoni de la humanitat.

Els representants dels tretze mercats que formen part d'aquesta petició han signat el document a Florència amb motiu del 150è aniversari del mercat central de Sant Llorenç.

El president del mercat de la Boqueria, Jordi Mas, ha destacat que el reconeixement de la Unesco garantiria "la preservació i la protecció dels mercats com a estaments històrics".

"Juntament amb la resta de representants, hem acordat la necessitat d'impulsar accions per protegir la identitat dels nostres mercats i reflexionar sobre el mercat del futur", ha destacat.

Mas també aposta per potenciar la gastronomia de les parades, per tal que es pugui "diversificar l'oferta, sempre basada en productes frescos i de qualitat" per "satisfer tant els turistes com els clients locals de tota la vida".

A més de la Boqueria, han assistit al congrés el mercat de la Esperanza de Santander, el mercat Torvehallerne KBH de Copenhaguen (Dinamarca), el Nishiki Market de Kioto (Japó), l'Oslo Mathallen (Noruega), el Malmø Saluhall (Suècia), el mercat de Cork (Irlanda), el Markthalle Neun de Berlín (Alemanya), el Nami Market de Riga (Letònia), el Mahane Yehuda Market de Jerusalem (Israel), el Mercato delle Vettovaglie de Livorno (Itàlia) i el MEQ de Follonica (Itàlia).

La Boqueria és actualment un dels atractius turístics més visitats de Barcelona. Ubicat a la Rambla, l'edifici actual data del 1836, però al segle XII ja hi havia activitat comercial a la zona.

 

ARXIVAT A:
GastronomiaAlimentacióCultura popularComerç
Anar al contingut