Donen 48 hores als ajuntaments de l'Alt Empordà per retirar llaços grocs i estelades (ACN)
Pancarta a la façana de l'Ajuntament de Figueres amb la llegenda en anglès "L'autodeterminació és un dret, no un crim", aquest dilluns (ACN)

Donen 48 hores als ajuntaments de l'Alt Empordà per retirar llaços grocs i estelades

La Junta Electoral de Zona de Figueres ho reclama arran d'una petició de Ciutadans

Actualitzat

La Junta Electoral de Zona de Figueres ha donat 48 hores a tots els ajuntaments de l'Alt Empordà per treure pancartes i qualsevol altre símbol o lema considerat independentista, inclosos els llaços grocs i també les estelades.

La resolució d'aquesta junta electoral, que arriba arran de la petició que va fer Ciutadans sobre l'Ajuntament de Figueres, es justifica per garantir "el principi de neutralitat política".

 

Pancarta en defensa de l'autodeterminació

La formació taronja ha celebrat la decisió i ha dit que servirà per treure "la propaganda separatista". A la façana de l'Ajuntament de Figueres ara mateix hi ha penjada una pancarta de l'ANC en anglès amb el lema "L'autodeterminació és un dret, no un crim":


"Requeriments personals"

Aquesta junta diu que en cas que no els facin cas, faran "els requeriments personals que siguin necessaris perquè es compleixi el que s'ha acordat".

La petició de Ciutadans era només en relació amb l'Ajuntament de Figueres, però la junta ha ampliat la mesura a tota la comarca, inclòs el Consell Comarcal.

 

 

La JEC va començar fa una setmana

Les prohibicions de simbologia considerada independentista van començar fa just una setmana, malgrat que encara no hi ha campanya electoral, però sí eleccions convocades pel 28 d'abril.

Llavors va ser la Junta Electoral Central qui va donar 48 hores a Quim Torra per retirar llaços grocs, estelades i pancartes de tots els edificis de la Generalitat.

El president Torra no va acatar la mesura, també exigida per Ciutadans, i va demanar a la JEC que "reconsiderés" l'ordre.

Pancarta amb un llaç groc a la façana de l'Ajuntament de Barcelona


L'Ajuntament de Barcelona sí que el va retirar

Dijous, la JEC va emetre una altra ordre, en aquest cas a l'Ajuntament de Barcelona, perquè retirés el llaç groc que penja del balcó de la façana del consistori.

En aquest cas l'ordre, que exigia la retirada pel que considerava una vulneració "flagrant" de la neutralitat de la institució, es va complir el mateix dijous.

 

Intent de despenjar i denúncia a la fiscalia

La matinada de dijous a divendres, un grup d'una vintena de persones va intentar despenjar la pancarta amb un llaç groc i una frase en favor dels líders independentistes presos que hi ha a la façana del Palau de la Generalitat, també a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

I divendres, Ciutadans i també el PP van decidir denunciar el president de la Generalitat a la Fiscalia per no haver ordenat treure els símbols de les façanes.

Pancarta amb un llaç groc al balcó del Palau de la Generalitat de Barcelona

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions municipals 26M
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut