Llaços Arrimadas

Ciutadans i el PP porten Torra a la Fiscalia per no haver tret els llaços grocs

Un grup de persones ha intentat aquesta matinada despenjar una pancarta de la Generalitat. L'Ajuntament de Barcelona ha optat per treure el llaç groc

Quim BalaguerActualitzat

Ciutadans i el Partit Popular porten el president Quim Torra a la Fiscalia per no haver retirat els llaços grocs dels edificis de la Generalitat, tal com li ordenava la Junta Electoral Central.

El partit taronja considera inacceptable que els edificis públics siguin un "taulell d'anuncis" de l'independentisme, especialment en període electoral.

En l'escrit presentat a la Fiscalia, Ciutadans considera que hi ha indicis que Torra ha comès un delicte electoral i un altre de desobediència greu. La portaveu, Inés Arrimadas, avisava que no hi haurà impunitat per qui desobeeixi la junta electoral.

"La normativa en període electoral és una normativa molt exigent. I no fer cas i desobeir una resolució de la Junta Electoral Central no és cap tonteria. Que després no vinguin dient que no ho sabien o que era simbòlic."

Per la seva banda, el PP ha presentat una denúncia a la Fiscalia General de l'Estat contra Torra per un suposat delicte de desobediència i demana que es prenguin les mesures penals que el ministeri públic consideri oportunes.

Els populars també demanen les mesures necessàries per fer efectiva la retirada de "simbologia partidista" dels edificis de la Generalitat per restaurar la legalitat i el principi de neutralitat.

Ciutadans i el PP han demanat la intervenció de la fiscalia tot i que la Junta Electoral Central té pendent reunir-se dilluns que ve per decidir quina resposta dona les al·legacions que va presentar Torra per no retirar els llaços, emparades en la llibertat d'expressió i l'aval del Parlament.

 

Pancarta de la Generalitat


Mentrestant, aquesta matinada un grup d'una vintena de persones han intentat despenjar la pancarta que hi ha al balcó de la Generalitat a favor de la llibertat dels presos independentistes, com ja havien fet la nit anterior amb el llaç de l'Ajuntament.

Els Mossos ho han impedit i alguns membres del grup s'han encarat als agents. Els Mossos han denunciat quatre dels concentrats, que anaven equipats amb una perxa llarga per intentar estirar i fer caure la pancarta.

 

A l'altra banda de la plaça, a l'Ajuntament de Barcelonaja no hi ha llaç: l'alcaldessa Ada Colau l'ha fet retirar després que la Junta Electoral de zona l'hi demanés.

 

El tercer tinent d'alcalde, Jaume Asens, ha justificat la decisió municipal per no crispar més la situació durant la campanya electoral.

 

 

ARXIVAT A:
Quim TorraPPCsEleccions 28AJudici procés
Anar al contingut