L'Ajuntament de Barcelona retira la pancarta amb el llaç groc de la façana
La façana de l'Ajuntament de Barcelona, aquest dijous a la nit, sense la pancarta amb el llaç groc

L'Ajuntament de Barcelona retira la pancarta amb el llaç groc de la façana

El govern municipal ho ha fet en compliment de la resolució de la Junta Electoral de Barcelona

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha retirat aquest dijous a la nit la pancarta amb un llaç groc que hi havia al balcó de la façana.

El govern municipal ho ha fet en compliment de la resolució de la Junta Electoral de Barcelona, que a la tarda havia ordenat a l'alcaldessa, Ada Colau, la retirada de la pancarta.

La Junta Electoral donava a l'alcaldessa un màxim de 12 hores per complir el requeriment, fet a instàncies d'una petició del PP.

En el text, la Junta Electoral argumenta que el símbol vulnera "flagrantment" la neutralitat de l'Ajuntament perquè exterioritza la ideologia de determinats partits i persones que concorren a les eleccions del 28 d'abril.

 

 

La pancarta que hi havia al balcó de l'Ajuntament fins aquest dijous al vespre (ACN)
 


Informe del secretari municipal

Abans de retirar el llaç, el govern municipal ha sol·licitat un informe al secretari general de l'Ajuntament, que ha constatat "l'obligació" de retirar la simbologia "de manera immediata", tal com ja va passar en les eleccions del 21 de desembre. Aleshores, la Junta Electoral va ordenar retirar una pancarta que deia "Llibertat presos polítics", però el consistori va penjar un llaç groc una setmana després dels comicis.

L'equip de Colau afirma que vol contribuir a generar un clima de debat electoral "serè i constructiu" que tingui lloc en el terreny de la política i no en l'àmbit judicial.

Amb aquesta decisió, Colau es diferencia del president de la Generalitat, Quim Torra, que dimecres va mantenir el llaç groc a la façana del Palau de la Generalitat i va demanar a la Junta Electoral Central que reconsiderés la decisió d'exigir-ne la retirada.

Precisament aquest mateix dijous, però a la matinada, un grup d'encaputxats ha despenjat amb un ganxo la pancarta que hi havia al balcó. Els guàrdies municipals de la porta han evitat que se l'enduguessin i al matí ja tornava a estar col·locada al mateix lloc.

Sobre aquest incident, l'Ajuntament indica que s'han fet cinc identificacions i que s'han denunciat els fets al jutjat.
 

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 28AAda Colau
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut