Madrid

Dani Mateo: "Si un jutge em diu 'estàs equivocat' hauré de fer la maleta i marxar"

L'humorista i periodista Dani Mateo explica que pensa continuar fent comèdia perquè no s'ha de cedir a la por

RedaccióActualitzat

L'humorista i periodista Dani Mateo assegura que continuarà fent comèdia, perquè no es pot cedir a la por. Ho ha dit en una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, on alerta de l'obsessió pels símbols i parla de les amenaces que ha rebut.

Després de la polèmica generada a causa d'un gag al programa "El intermedio" on feia servir una bandera espanyola per mocar-se, Dani Mateo s'enfronta ara a una denúncia presentada per un sindicat de la policia espanyola per aquesta seqüència. Segons ha declarat, té la sensació que qui l'hauria de protegir és precisament qui el persegueix:

"Jo he rebut amenaces, i que et truqui la policia i en comptes de dir-te: 'Escolta, que si tens amenaces compta amb nosaltres, que t'estem protegint', et diuen: 'Passa pel jutjat que t'hem denunciat', o que la Guàrdia Civil posi un tuit dient: 'Aquesta és la nostra bandera, es respecta', tenint en compte el que pot provocar; que un tarat digui: 'Doncs ja està, m'han donat permís, agafo un pal, vaig a buscar aquest tio i li foto un jec d'hòsties.'"

 

Malgrat que aquest cas l'ha afectat, assegura que no pensa deixar de fer comèdia:

"Aquesta setmana estic bastant fumut, però penso que l'he de fer, penso que l'he de fer. És que tampoc pots cedir a la por."

Mateo alerta que el que li ha passat és molt perillós per a la societat:

"Jo soc capaç de parlar amb qualsevol, però hi ha gent que és incapaç de dialogar. I hi ha gent que vol prohibir la meva existència. I ha gent que no és que no li agradi una part del país, o una part de veure la vida, és que vol eliminar aquesta manera d'entendre la vida."

Assegura que el gag que ha aixecat la polèmica només descriu un sapastre que es moca amb el primer que troba, i que aquella mateixa bandera hauria d'emparar també la llibertat d'expressió i permetre que faci aquest gag:

"Una bandera és un tros de tela, una bandera és un drap, l'important és el que simbolitza la bandera, i ara estem en aquest moment que hem de decidir què volem que simbolitzi la bandera."

I es pregunta si es pot fer o no comèdia a l'estat espanyol:

"I si ara, arran de la denúncia, un jutge em diu 'estàs equivocat, aquest tipus de comèdia no té cabuda en aquest país', escolta, doncs hauré d'agafar els trastos, fer una maleta i marxar, perquè sinó què faig."

Dani Mateo afirma, també, a l'entrevista, que Espanya quedarà retratada amb la sentència.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut