Manifestació a Madrid
Manifestació a Madrid

Concentracions per la unitat d'Espanya a diverses ciutats, amb tensió a Barcelona

RedaccióActualitzat

Centenars de persones amb banderes espanyoles s'han concentrat aquest dissabte al migdia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per rebutjar el referèndum de demà diumenge. Els assistents han cridat a favor de la unitat d'Espanya i dient que no votaran.

Els ànims s'han escalfat una mica i s'han registrat alguns incidents poc importants, amb algunes escridassades entre els assistents. També s'ha llegit un manifest d'adhesió a la Constitució espanyola i s'han fet retrets als polítics i se'ls ha demanat que es compleixin les lleis.

Aquesta convocatòria l'ha feta la Fundación DENAES para la Defensa de la Nación Española, una entitat que ha convocat actes similars davant diversos ajuntaments espanyols sota el lema "España somos todos".

Els organitzadors diuen que el seu objectiu és reunir tots els espanyols, al marge de la seva ideologia política, i donar suport als cossos de seguretat de l'Estat.

 

A Lleida, desenes de persones s'han concentrat a la plaça de la Paeria amb banderes espanyoles per protestar contra del referèndum. Els manifestants s'han dirigit després cap a la subdelegació del govern espanyol i han cridat "Visca la Guàrdia Civil", "Visca la Policia Nacional" i "No esteu sols".

També n'hi ha hagut a altres ciutats de Catalunya com Tarragona, Reus o Mataró.

 

A Madrid, a les dotze del migdia, milers de persones s'han reunit a la plaça Cibeles en defensa de la unitat d'Espanya i en defensa de l'estat de dret. Han cantat eslògans com "Espanya unida, mai serà vençuda" o "Puigdemont a la presó", i també a favor de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. També s'hi han sentit crits contra Rajoy, per no "defensar la nació", contra l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i himnes franquistes.

Hi ha hagut moments de tensió, com quan un conductor contrari a la marxa ha estat a punt d'envestir els manifestants.

A Palma també s'ha fet una concentració a les dotze, convocada per la Fundación Nacional Círculo Balear i s'han corejat eslògans com "Visca Espanya" i "Som mallorquins i no catalans".

També se n'han fet a València, Alacant, Santander, Logronyo i Múrcia. A Vitòria, una trentena de persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament amb dues banderes d'Espanya. Un centenar de joves, amb ikurriñes i estelades, els han cridat "feixistes" i han cridat consignes a favor de la independència.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut