Empuriabrava

Comença el judici contra un marroquí acusat de matar-ne un altre a ganivetades a la zona d'oci nocturn d'Empuriabrava

El fiscal demana 18 anys de presó per a un noi marroquí que des d'avui jutgen a l'Audiència de Girona acusat de matar a ganivetades un altre jove de la mateixa nacionalitat. Els fets van passar el 19 de juny del 2004 a la zona d'oci nocturn d'Empuriabrava. La defensa considera que va actuar en defensa pròpia i demana que sigui absolt, o que el condemnin a tres mesos de presó per homicidi imprudent o a dos caps de setmana d'arrest per lesions amb el resultat de mort. Aquest dilluns al matí han escollit les persones que formen el jurat popular que jutjarà el cas, i durant tota la setmana es faran els interrogatoris, ja que hi ha un gran nombre de testimonis cridats a declarar.

Actualitzat

La secció tercera de l'Audiència de Girona comença a jutjar avui Mohammad Nory, acusat de la mort de Rashid Etnaki, de 21 anys, a qui Nory hauria apunyalat mortalment per venjar-se d'una denúncia que la víctima hauria interposar contra ell, segons l'acusació. Tanmateix, l'advocat de Nory considera que l'acusat va actuar en legítima defensa i demana l'absolució del seu client, o, com a alternativa, que se'l condemni només a tres mesos de presó per homicidi imprudent o a dos caps de setmana d'arrest per lesions amb el resultat de mort.

Segons l'acusació, Nory es va dirigir el passat 19 de juny del 2004 a la zona d'oci Els Arcs a esperar la víctima, armat amb un punyal de 13 centímetres de fulla que havia adquirit, precisament, per agredir-la. A les tres de la matinada, els dos joves van discutir i l'acusat, just en el moment que la víctima va fer el gest d'anar-se'n, va treure el punyal de la butxaca i l'hi va clavar almenys quatre vegades. Les ferides li van provocar la mort. El fiscal, que reclama 18 anys de presó per a l'acusat, manté que l'agressor va aprofitar que la víctima estava desarmada, beguda i d'esquena per cometre el crim, circumstància que qualificaria l'homicidi com a assassinat i elevaria la pena.

Per contra, la defensa creu que l'acusat va actuar en defensa pròpia, ja que assegura que la víctima havia amenaçat de mort diverses vegades el seu client. En aquest sentit, la defensa apunta que el 2 de juny del 2004, disset dies abans del crim, la víctima havia arrencat un tros d'orella a l'acusat i des d'aquell dia van continuar les agressions. A més, mantenen que Etnaki va agafar pel coll Nory i li va esgarrapar la cara, cosa que, segons assegura l'advocat, va fer que el seu client tragués el ganivet creient que l'altre també anava armat, "per defensar-se i sense intenció de causar-li la mort".

La defensa, a més, recorda que va ser l'acusat qui va alertar la policia dels fets, una circumstància considerada atenuant i no exculpatòria pel fiscal. I és que la seva suposada col·laboració no ha resultat ser essencial per a la resolució del cas.

Segons fonts judicials, està previst que la causa s'allargui tota la setmana a causa de la gran quantitat de testimonis que hi ha citats a l'Audiència de Girona.

Anar al contingut