Estats Units

Clinton avantatja clarament Obama un dia abans de les primàries a Indiana i Carolina del Nord

Per primer cop en tres mesos, Hillary Clinton avantatja Barack Obama en la cursa demòcrata cap a la presidència dels Estats Units. El principal motiu d'aquest gir? Doncs que Obama acusa l'escàndol protagonitzat pel seu pastor, Jeremiah Wright, de qui ja s'ha desvinculat. Segons les últimes enquestes, Hillary Clinton té entre 7 i 12 punts d'avantatge sobre Obama, a només un dia de les primàries a Carolina del Nord i Indiana.

Actualitzat

Les declaracions del reverend Jeremiah Wright estan passant factura a l'aspirant demòcrata a la nominació, Barack Obama. Dues enquestes publicades recents, una de publicada avui per USA Today/Gallup i una altra publicada ahir per la CBS News/New York Times, mostren que Hillary Clinton s'està distanciant d'Obama entre els demòcrates.

En l'enquesta del USA Today/Gallup, la senadora per Nova York supera Obama per un 51 contra un 44 per cent. A la segona enquesta, la diferència és de fins a 12 punts.

Sigui quin sigui el resultat de les primàries de demà a Carolina del Nord i a Indiana, cap dels dos aspirants demòcrates podrà aconseguir encara els delegats necessaris que li garanteixin la nominació. A Indiana es juguen 72 delegats i 115 a Carolina del Nord. En aquest moment, Obama disposa de 1.743 delegats contra 1.606 de Clinton. Per obtenir la investidura cal obtenir 2.025 delegats.

Anar al contingut