Lluís Pasqual en la roda de premsa de la temporada del Lliure (ACN)
Barcelona

Cent actors, dramaturgs i gent del teatre donen suport a Lluís Pasqual al Lliure

El manifest arriba després de les acusacions d'un col·lectiu a Pasqual per "mals tractes" als treballadors del teatre

RedaccióActualitzat

El Teatre Lliure ha difòs un manifest en suport del seu director, Lluís Pascual, a qui s'acusa de "mals tractes" i actuar de "maneres despòtiques" amb els treballadors del teatre.

Dimecres el col·lectiu Dones i Cultura en demanava el cessament per aquests motius després que el teatre hagués prorrogat el mandat de Pasqual dos anys més.

En el comunicat emès aquest dijous cent persones li donen suport. Entre aquestes les actrius Núria Espert, Rosa Maria Sardà, Emma Vilarasau, Mercedes Sampietro, Carmen Machi, Marisa Paredes, Vicky Peña o Ana Belen.

També actors com Jordi Bosch, Eduard Fernández, Juan Echanove o Antonio Banderas.

El comunicat es limita a dir que li donen el seu suport "com a membres d'equips artístics i tècnics de muntatges dirigits per ell" o com a "professionals del món del teatre i de la cultura" que hi han col·laborat, però no entren a valorar la seva feina ni neguen les acusacions.

També consten en el manifest l'escriptor Eduardo Mendoza, l'actor i director Josep Maria Flotats, el director del Festival Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya, Salvador Sunyer o l'adjunta a la direcció artística del Liceu Leticia Martín.

Entre els signants no hi ha cap membre, ni actual ni de l'anterior tongada, de la Kompanyia Lliure del teatre públic, formada per joves en procés de professionalització. 

 

Lluís Pasqual es manté en silenci i no s'ha referit a les acusacions del col·lectiu Dones i Cultura perquè el considera un col·lectiu anònim. En el seu comunicat asseguren que en formen part 800 professionals, moltes d'elles vinculades al sector de les arts escèniques, però no hi ha sotasignats.

El comitè d'empresa ha explicat que ha rebut altres queixes i en una assemblea aquest divendres han decidit encarregar un estudi de salut laboral que permeti aclarir les acusacions contra Pasqual.

El president del patronat del Lliure, Ramon Gomis, també va explicar a TV3 que en la propera reunió abordaran aquest assumpte i es proposarà crear una comissió per estudiar-lo.

 

 

La primera a aixecar la veu contra el director del Teatre Lliure va ser l'actriu Andrea Ros, la Cordèlia d'"El rei Lear". En una publicació de Facebook va revelar el patiment que li va suposar treballar sota les seves ordres i el va acusar d'haver-la ridiculitzat.

Andrea Ros també reivindicava una direcció més jove per al Lliure, abans que se li prorrogués a Pasqual el mandat, que quan l'acabi haurà estat un total de 10 anys al capdavant del teatre, del que en va ser fundador.

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut