Rafael Catalá diu que no té sentit la candidatura de Jordi Sànchez (EFE)
Rafael Catalá diu que no té sentit la candidatura de Jordi Sànchez (EFE)
Madrid

Catalá diu que la candidatura de Sànchez està "fora de la lògica i del sentit comú"

Rivera demana al govern espanyol que recorri al TC la resolució del Parlament de legitimar Puigdemont com a president, però l'executiu del PP ho descarta

RedaccióActualitzat

El govern espanyol insisteix que no seria lògic investir un candidat que està en presó preventiva. Sobre la resolució aprovada aquest dijous al Parlament en què es va reconèixer la legitimitat de Puigdemont com a president de la Generalitat, l'executiu del PP descarta presentar-hi recurs.

Durant la compareixença posterior al Consell de Ministres, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que la candidatura de Sànchez a la presidència de la Generalitat no té sentit:

"Em sembla sorprenent posar al capdavant d'una responsabilitat institucional com és la de ser president de la Generalitat de Catalunya, president de tots els catalans, algú que està en presó provisional. Això està fora, no sé si del dret, però en tot cas, de la lògica i del sentit comú."

El ministre ha advertit que el govern espanyol està estudiant si pot impugnar aquesta candidatura de Jordi Sànchez.

En canvi, l'Advocacia de l'Estat no ha trobat elements per anar contra la resolució de reconeixement de Carles Puigdemont. Ho ha explicat el mateix Rafael Catalá:

"L'Advocacia General de l'Estat no ha fet un informe que digui que el que es va aprovar finalment té cap tret d'il·legalitat i efectes davant tercers, susceptible de ser impugnable."

 

 

Pel que fa a una possible doble estructura de govern català, el ministre portaveu del govern, Íñigo Méndez de Vigo, ho ha desqualificat amb rotunditat:

"És simplement impossible. No existeixen estructures paral·leles. És una fantasmagoria. No té absolutament res a veure amb la realitat de les coses i, evidentment, no tindrà cap efectivitat."

 

Rivera vol que Rajoy recorri al TC la resolució del Parlament

El president de Ciutadans, Albert Rivera, discrepa amb el govern espanyol i considera que s'hauria de recórrer davant del Tribunal Constitucional la decisió del Parlament de reconèixer la legitimitat de Puigdemont com a president de la Generalitat. Segons Rivera, un pròfug de la justícia no pot ser mai president.

 

 

Albert Rivera considera que les resolucions aprovades aquest dijous al Parlament favorables a la construcció d'una república catalana i a legitimar Puigdemont són il·legals.

"La votació que hi va haver ahir, que parla precisament d'aquest itinerari d'una suposada república catalana, que parla de legitimar un pròfug de la justícia com Puigdemont, nosaltres considerem que és anticonstitucional. I li demanem clarament al govern d'Espanya que recorri al Tribunal Constitucional les resolucions que se salten la Constitució."

El líder de Cs creu que el procés està agonitzant i que l'independentisme està fent els últims cops de cua.

ARXIVAT A:
Article 155IndependènciaInvestiduraProcés catalàPPEleccions 21DGovern empresonatCs
Anar al contingut