Madrid

Caja Madrid reforça la posició a Iberia i aspira a tenir una quarta part de l'empresa

Caja Madrid vol guanyar posicions a Iberia i ha manifestat l'interès per adquirir el 6,42% de l'empresa que Logista ha posat a la venda, a 3,60 euros per acció. Logista, filial de la tabaquera Altadis, ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors que es vol vendre la participació d'Iberia que va comprar l'any 2001 a 3 euros l'acció. Ara, els membres de l'anomenat "nucli dur" d'Iberia -British Airways, El Corte Inglés i diversos fons d'inversió i entitats financeres- tenen set dies per exercir el dret de tanteig respecte a l'oferta de Caja Madrid.

Actualitzat
Logista va pagar 184 milions d'euros per entrar a Iberia. Si accepta l'oferta de Caja Madrid, de 3,6 euros per títol, obtindrà una plusvàlua superior als 36 milions d'euros. El mercat ja esperava la decisió d'Altadis, que està en ple procés de compra per part d'Imperial i també de desinversions.

Pel que fa a la decisió de Logista, és la segona vegada aquesta setmana que un dels participants d'Iberia en surt. El primer va ser el BBVA, que ha tingut una plusvàlua de 50 milions d'euros en l'operació.

Caja Madrid defensa elevar la participació a l'aerolínia fins al 23,42% perquè hi hagi "un accionista espanyol fort i de referència" per la repercussió que el trànsit aeri té en l'economia, ja que aporta més del 5% del PIB.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut