Barcelona

Un consorci espanyol liderat pel president d'Air Europa llança una oferta sobre el 100% d'Iberia

Un grup d'inversors espanyols liderats per Gala Capital, una societat controlada per l'expresident de Merrill Lynch i en què també hi ha el president de Globalia, Juan José Hidalgo, prepara una oferta per controlar el 100% d'Ibèria. Segons un comunicat que l'aerolínia ha fet arribar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, aquest grup planteja un preu d'entre 3,6 i 3,9 euros per acció. El consorci es dóna un mes de termini per analitzar l'operació i plantejar-la en ferm. Es tracta del segon grup que manifesta el seu interès per Iberia, després que ja ho va fer un altre grup encapçalat pel fons de capital Texas Pacific Group (TPG) i British Airways.

Actualitzat

Iberia té un nou pretendent: un consorci liderat per Air Europa. En el consorci hi participen altres fons inversors assessorats per Gala capital com Omega Capital, d'Alicia Koplowitz, i Inter-avante, de Manuel Jove, expresident de Fadesa. També hi participen diverses caixes d'estalvi regionals encapçalades per al Bilbao Bizkaia Kutxa, que presideix Xabier de Irala, també expresident d'Iberia, i el president del grup turístic Globalia, Juan José Hidalgo.

Gala Capital, per la seva part, està controlada per Jaime Bergel, expresident de Merrill Lynch, i Carlos Tejera, exsoci Mckinsey i representant de Towerbook Capital Partners.

Segons l'aerolínia ha fet arribar a la CNMV, aquest grup planteja un preu d'entre 3,6 i 3,9 euros per acció. Amb tot, ara els inversors han demanat a Iberia l'accés a la informació fiscal, operativa, legal i comptable de la companyia per analitzar-la. En aquest sentit, calculen que el procés d'anàlisi i de la valoració addicional es podria fer en quatre setmanes.

La notícia de l'oferta a Iberia ha fet suspendre momentàniament la cotització de les accions de la companyia. La tornada al mercat, però, ha estat positiva: les accions de la companyia han liderat els guanys, amb un increment del 4,58%.

L'oferta s'afegeix a la proposta que ja va fer a Iberia el grup encapçalat pel fons de capital TPG i British Airways i que també té els fons espanyols Vista Capital, Ibersuizas i Quercusia. Aquest grup ja ha acabat d'analitzar la informació i preveu llançar la seva opa entre finals de novembre i a principis de desembre a un preu de 3,6 euros per acció.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut