El comissari europeu d'Economia, Pierre Moscovici (Reuters)
El comissari europeu d'Economia, Pierre Moscovici (Reuters)

Brussel·les qüestiona els pressupostos del govern Sánchez per al 2019

La Comissió Europea preveu que Espanya incomplirà l'objectiu de dèficit

RedaccióActualitzat

Brussel·les dubta dels números del govern de Pedro Sánchez per elaborar els pressupostos del 2019. Segons la Comissió Europea, el projecte que ha presentat el govern espanyol podria incomplir els objectius de dèficit fixats per al 2019.

En el seu primer diagnòstic, el comissari d'Economia ja va avisar que les previsions d'ingressos a través de nous impostos semblaven massa optimistes. Pierre Moscovici també dubta que Espanya pugui reduir el deute com tocaria.

De fet, la Comissió preveu que els ingressos seran menors i les despeses més grans del que ha apuntat l'executiu del PSOE.

Notícia relacionada: Sánchez diu que els pressupostos són "viables i urgents" i demana suport al PP i Cs

Brussel·les creu que Espanya no complirà la rebaixa de dèficit exigida –del 0,65% del PIB, equivalent a retallades per valor de 7.600 milions d'euros– ni tampoc l'ajust que preveu el govern espanyol –del 0,4%, uns 4.700 milions d'euros–.

La previsió de l'executiu comunitari és que no hi haurà canvis en el balanç de dèficit, cosa que suposa un "desviament significatiu" de l'objectiu fixat.

En paral·lel, Brussel·les ha rebutjat frontalment els pressupostos italians i ha obert la porta a posar en marxa el procediment de sancions, amb multes milionàries. Ara demanarà l'opinió de la resta d'estats membres.

Notícia relacionada: El govern italià no canvia els pressupostos malgrat les exigències de Brussel·les

ARXIVAT A:
Economia de butxacaUnió EuropeaPedro Sánchez
Anar al contingut