Pedro Sánchez durant l'acte del PSOE a Sevilla (EFE)
Pedro Sánchez durant l'acte del PSOE a Sevilla (EFE)

Sánchez diu que els pressupostos són "viables i urgents" i demana suport al PP i Cs

El president del govern espanyol defensa les mesures després de l'avís de Brussel·les

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dissabte que totes les mesures previstes en els pressupostos generals són "viables i urgents" per revertir les polítiques de l'anterior executiu, i ha demanat el suport de tots els partits, incloent-hi el PP i Ciutadans.

Sánchez ha defensat els comptes públics elaborats per la ministra d'Hisenda, Cristina Montero, a qui ha qualificat d'"extraordinària", durant la seva intervenció en l'acte de proclamació de la candidatura de Susana Díaz a les eleccions andaluses.

Ha afirmat que hi ha mesures que són urgents, com la pujada fins als 900 euros del salari mínim interprofessional, la reversió de retallades en Educació o la recuperació de la sanitat universal.

Aquestes declaracions de Sánchez arriben després que Brusel·les advertís en una carta que podria haver-hi risc que Espanya es desviés de l'ajustament estructural que exigeix Brussel·les per al 2019 i de demanar-li més informació sobre les mesures dels pressupostos.

Resposta a la Comissió Europea

El govern espanyol s'ha afanyat a aclarir a la Comissió Europea els dubtes que ha aixecat el seu projecte de pressupostos.

Divendres a la tarda, el govern va respondre a la carta de Brussel·les per aclarir com pensaven complir amb els ajustos que els exigeixen. Segons avancen alguns mitjans, el govern espanyol hauria tret pit assegurant que serà l'ajust més gran dels últims 4 anys; per tant, més gran que els que va fer el govern de Rajoy.

El govern s'ha compromès a impulsar noves mesures recaptatòries, com els avantprojectes de la taxa Google i de l'impost a les transaccions financeres, que ahir van engegar.

"Involució" de la dreta espanyola

Sánchez ha aprofitat la seva intervenció per atacar el PP i Ciutadans per "alimentar la ultradreta" amb l'"abandonament de la moderació", la utilització de l'"insult", la "falta d'idees" o l'"abraç a la radicalitat". Considera que els projectes polítics "evolucionen o involucionen" i creu que la dreta espanyola està involucinant.

També ha carregat contra el líder del PP, Pablo Casado, per dir que comparteix "els valors essencials" amb la formació d'ultradreta que lidera Santiago Abascal, VOX.

Segons Sánchez, Casado també va demostrar "ignorància i falta d'empatia" en argumentar que l'eutanàsia és un "debat artificial" que no suposa un "problema per al país".

ARXIVAT A:
Unió EuropeaPedro SánchezPSOEPressupostos Generals de l'Estat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut