Bolsonaro, acorralat: un hacker diu que el va contractar per atacar el poder judicial

Noves dades sobre els intents de manipulació de l'expresident del Brasil, que cada cop té més complicat defensar-se de les acusacions d'intentar revertir els resultats de les presidencials que va perdre

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Biosca

Joan Biosca

Corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a l'Amèrica Llatina

@joanbiosca

Els brasilers ja n'havien sentit a parlar d'ell, i ara l'han tornat a veure, en aquest cas, declarant davant de la comissió parlamentària que investiga l'intent de cop d'estat el passat 8 de gener a Brasília.

Es tracta de Walter Delgatti, responsable de la filtració de xats privats dels fiscals de l'Operació Lava Jato, el cas de corrupció més gran destapat en els darrers anys al país sud-americà, i que va vincular l'actual president del Brasil, Lula Da Silva, amb suborns. Assegura que l'expresident Jair Bolsonaro li va donar "carta blanca per actuar amb total impunitat" per manipular el sistema informàtic del Poder Judicial.

7.400 euros va ser el preu pactat, manté Walter Delgatti, que va cobrar en efectiu en part en un ascensor de la mà d'un col·laborador de Bolsonaro, ha detallat. 7400 euros va ser el preu per infiltrar-se en el sistema informàtic judicial. Aquest hacker va ser detingut el 2 d'agost passat en una operació que investiga una infiltració en la base de dades de la Justícia, i llavors va confessar davant la policia, que l'encàrrec l'havia rebut de la diputada Carla Zambelli, una més fidels aliades de l'expresident brasiler.


Tot hauria passat, segons la investigació policial, els primers dies del mes de gener, poc després de la investidura del president Luiz Inácio Lula da Silva com a nou cap d'Estat del Brasil.

Poc després, el dia 8 de gener, seria quan milers de seguidors de Bolsonaro assaltarien en un intent de cop d'estat les seus dels tres poders a Brasília i destrossarien les oficines de la Presidència, del Congrés i la Cort Suprema en un intent per enderrocar la líder progressista.


"Bolsonaro em va prometre l'indult pels delictes que pugui cometre fent aquesta feina; jo sabia que era un delicte, però era una ordre del president de la República", ha deixat clar Delgatti davant la comissió parlamentària que investiga l'intent de cop d'estat del 8 de gener.

Delgatti assegura que va piratejar els sistemes del Consell Nacional de Justícia per, entre altres maniobres, pujar una ordre de presó falsa contra Alexandre de Moraes, uns dels jutges del Suprem, actual president del Tribunal Superior Electoral (TSE), a qui Bolsonaro acusa de perseguir-lo judicialment, un dels magistrats que ja l'ha condemnat i inhabilitat acusat d'atemptar contra la democràcia. 

 

 

ARXIVAT A:
BrasilJair BolsonaroLula da Silva
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut