Bolsonaro i la seva parella van rebre les joies del govern de l'Aràbia Saudita el 2021 (Reuters)

Bolsonaro ha d'entregar al Brasil les joies Chopard que li va regalar l'Aràbia Saudita

L'expresident del Brasil va rebre dos maletins amb joies en una visita al país el 2021, un dels quals valorat en més de 3 milions, que ja va ser intervingut a l'aeroport pels agents duaners

RedaccióActualitzat

Jair Bolsonaro té fins dilluns per entregar al govern del Brasil un lot de joies que va rebre de l'Aràbia Saudita el 2021. Es tracta d'un lot de la marca suïssa Chopard que inclou un rellotge, un bolígraf i uns botons de puny d'or. 

Ho ha ordenat el Tribunal de Comptes brasiler, en considerar que ho va introduir al país de manera irregular, perquè no hauria declarat les joies --al Brasil és obligatori fer-ho amb tots els béns amb un valor superior als 1.000 dòlars. També ha considerat que haurien de formar part del patrimoni públic nacional, no pas de l'expresident i la seva parella.

L'obsequi del govern saudita incloïa un altre lot de joies: un collaret de diamants, un anell, un rellotge i unes arracades. El valor total: 3,2 milions de dòlars --més de 3 milions d'euros.

Lot de joies rebudes per Bolsonaro, amb un collaret, un rellotge i unes arracades
Un primer lot de joies va ser intervingut a l'aeroport (Reuters)

En aquest cas, les joies es van quedar al control duaner de l'aeroport internacional de Guarulhos, a Sao Paulo. Els agents el van trobar a la motxilla d'un militar, assessor del llavors ministre de Mines i Energia, Bento Albuquerque, que formava part de la comitiva que va viatjar a l'Aràbia Saudita.

Bolsonaro hauria intentat recuperar-les abans d'abandonar la presidència del país, sense èxit. Ara, el tribunal ha ordenat que aquest primer lot continuï custodiat a les oficines presidencials i que es faci una auditoria sobre tots els regals rebuts per Bolsonaro durant el seu mandat, entre el 2019 i el 2022.

El ministre de Justícia brasiler, Flavio Dino, ha anunciat que Bolsonaro --que és als Estats Units-- serà cridat a declarar per un cas que va destapar el diari O Estado de Sao Paulo el 3 de març.

ARXIVAT A:
BrasilJair Bolsonaro
Anar al contingut