Pagesos treballant en una finca del nord del Solsonès (ACN)
Pagesos treballant en una finca del nord del Solsonès (ACN)
Barcelona

Bloquejats 31 milions destinats al sector agrari per la intervenció dels comptes

Si no es fan els pagaments d'aquestes ajudes, tampoc es podran fer efectius els fons comunitaris que els cofinancen

RedaccióActualitzat

La intervenció dels comptes de la Generalitat per part del Ministeri d'Hisenda comporta el bloqueig de 31 milions d'euros destinats al sector agrari que s'haurien de pagar abans de final d'any. A més, si no es fan els pagaments d'aquestes ajudes, tampoc es podran fer efectius els fons comunitaris que els cofinancen. Així ho explica el president de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) a Lleida, Joan Carles Massot:

"Volem denunciar que aquesta acció del govern central no ens està beneficiant a nosaltres i, en aquest cas, demanem que a tots aquests pagaments pendents cofinançats es doni línia oberta amb el ministeri, perquè té la intervenció per fer-lo efectiu."

En concret, aquest bloqueig afecta principalment la liquidació de subvencions previstes al Programa de Desenvolupament Rural que fan referència als ajuts agroambientals, als destinats a les indústries alimentàries i a la gestió forestal sostenible.

Notícia relacionada: La intervenció dels comptes suposa el bloqueig de 10 milions per a projectes socials

També perjudica el foment de les assegurances agràries, els incentius a la millora de la competitivitat de les cooperatives agràries, el suport a la sanitat vegetal i ramadera, les Agrupacions de Defensa Forestal i els ajuts a les confraries de pescadors.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut