Barcelona

La intervenció dels comptes suposa el bloqueig de 10 milions per a projectes socials

La intervenció dels comptes de la Generalitat per part del Ministeri d'Hisenda paralitza projectes contra l'exclusió social i afecta més d'un milió de beneficiaris

RedaccióActualitzat

La intervenció dels comptes de la Generalitat per part del Ministeri d'Hisenda ha bloquejat més de 10 milions d'euros destinats a projectes d'entitats socials. Aquesta quantitat anava destinada a projectes de 300 entitats contra l'exclusió social, molts dels quals han quedat paralizats, segons ha denunciat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El govern ja ha demanat que s'aixequi el bloqueig d'aquests diners.

Concretament, hi ha afectades 307 entitats que havien de rebre 4 milions i mig d'euros anuals de la Direcció General d'Acció Cívica i comunitària per lluitar contra l'exclusió social. I 224 més que n'havien de percebre 5,5 de la Direcció General de Joventut.

El govern ha alertat que podrien quedar en una situació econòmica molt compromesa, perquè ja havien avançat part dels diners. Entre d'altres, estan afectades per aquesta situació els Pallapupas, Tot Raval, la fundació privada Banc dels Aliments, Arrels Fundació, Acció Escolta de Catalunya o l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia.

El bloqueig també afectarà els 1.800 treballadors d'aquestes entitats, a part del més d'un milió de persones que se'n beneficien.

Hisenda assegura que no ha rebut la petició

El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública assegura que la Generalitat no ha fet "cap petició" sobre pagaments destinats a subvencions per a projectes socials o destinats al tercer sector a Catalunya.

En un comunicat, Hisenda assenyala que "en cap cas l'Estat ha rebut petició ni certificació per part de la Generalitat per al pagament de subvencions socials", per la qual cosa no ha pogut procedir al pagament d'aquests 10 milions d'euros que sol·licita la presidenta de la Mesa del Tercer Sector.

 

Comunicat del Ministeri d'Hisenda by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut