Roma

Berlusconi podria tornar a presentar-se a les eleccions del 2013

El rotatiu "Corriere della Sera" explica que Berlusconi no viatjarà a la seva residència d'estiu de Sardenya i s'estarà al seu domicili d'Arcore amb l'objectiu de preparar els seus moviments polítics de cara al setembre.

RedaccióActualitzat
L'exprimer ministre Silvio Berlusconi té pensat tornar a presentar-se a les eleccions generals del 2013, segons informa aquest dimecres el rotatiu italià "Corriere della Sera".

El diari italià, que no cita fonts, explica que Berlusconi no viatjarà a la seva residència d'estiu de Sardenya i s'estarà al seu domicili d'Arcore amb l'objectiu de preparar els seus moviments polítics de cara al setembre. Entre aquests, presentar un nom nou per al partit, crear un equip de gent jove, les consultes amb líders internacionals amb què ha mantingut contacte i la identificació de candidats.

Els últims sondejos a Itàlia indiquen que, de cara a les pròximes eleccions, el partit de Berlusconi, Poble de la Llibertat (PDL), obtindria únicament el 10% dels vots sense la seva participació. En canvi, si l'exprimer ministre encapçalés les llistes del PDL, n'obtindria el 18%. D'altra banda, si Berlusconi decidís presentar-se conjuntament amb l'actual secretari general del partit, Angelino Alfano, i amb un grup format per joves, els sondejos apunten que podria obtenir fins al 30% dels vots. Segons el "Corriere della Sera", Berlusconi és coneixedor d'aquests sondejos i els valora positivament. Així, després de descartar en diverses ocasions l'opció de tornar-se a presentar, hauria pogut canviar d'idea. 

Alfano ha reaccionat a aquesta informació afirmant que creu que l'exprimer ministre italià "finalment decidirà tornar al terreny de la política". A més, considera que "hi ha un gran moviment de suport perquè Berlusconi torni a presentar-se (com a candidat a president del govern)", ja que "són molts els que estan demanant que torni a l'activitat política", el mateix Alfano per exemple.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut