L'exvicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra
L'exvicepresidenta de la Generalitat Valenciana arribant als jutjats de València (EFE)

Arxiven la causa contra Mónica Oltra per encobrir abusos de l'exmarit, que la va fer dimitir

Després de dos anys d'investigació, el magistrat diu que no hi ha cap indici que l'exvicepresidenta valenciana intentés ocultar els abusos del seu exmarit a una menor

RedaccióActualitzat

El titular del jutjat d'instrucció número 15 de València ha arxivat, finalment, la investigació a Mónica Oltra després de no trobar cap delicte pel cas dels abusos a menors comesos pel seu exmarit.

L'exvicepresidenta del govern valencià va dimitir el juny de 2022 per aquest cas, i també van plegar diversos dels seus col·laboradors a qui es va acusar d'haver-ho ocultat. La mesura, provisional, afecta tant Oltra com la resta de càrrecs de la Conselleria d'Igualtat i el seu gabinet.

Compromís, el seu partit, ha celebrat l'arxivament de la causa judicial i ha dit que amb aquesta decisió queda demostrat que Oltra ha estat víctima d'un "cas clar de lawfare", i l'ha convidat a tornar a la primera línia política si ho desitja.

El partit de l'esquerra ecologista valenciana sempre ha defensat la innocència d'Oltra i ho ha vinculat a una maniobra de l'extrema dreta.

El desembre passat, el Suprem va ratificar la condemna de cinc anys de presó per a l'exmarit d'Oltra, Luis Ramírez, per abusar sexualment d'una menor quan era educador social en un centre tutelat per la Generalitat Valenciana.

ARXIVAT A:
JudicialPaís Valencià
Anar al contingut