Michael J. Fox ha presentat el premi a la millor pel·lícula (Reuters TV)

Aparició sorpresa de Michael J. Fox als Bafta, on és rebut amb una forta ovació

L'actor, que des que té Parkinson rarament fa aparicions públiques, ha estat molt aplaudit en pujar a l'escenari, des del qual ha anunciat la guanyadora a la millor pel·lícula

RedaccióActualitzat

Quan el protagonista de "Retorn al futur" ha aparegut per sorpresa a l'escenari de la gala dels premis Bafta aquest diumenge a la nit, el públic s'ha posat dret i s'ha desfet en aplaudiments. Michael J. Fox, diagnosticat de Parkinson als 29 anys, hi ha arribat en cadira de rodes --empès per un acompanyant-- per presentar el guardó a la millor pel·lícula, que ha recaigut en "Oppenheimer".

Fox, que ara té 62 anys, fa poques aparicions públiques i està plenament dedicat a la seva fundació, que investiga la malaltia i la seva possible cura. Per aquesta tasca Fox va rebre l'Oscar honorífic el 2022.

Per això, quan el presentador de la gala, l'actor David Tennant, l'ha introduït com "una autèntica llegenda del cinema" i "l'estrella del cine dels anys 80 i 90", actors, directors, productors i tot el públic de la gala s'ha alçat dret per aplaudir-lo.

El mateix Fox ha aturat l'ovació, aixecant-se de la cadira amb el suport del faristol, per presentar el premi. Però l'aplaudiment ha continuat a l'altra banda de la pantalla.

"Veure en Michael J. Fox a l'escenari m'ha fet plorar", repetien diversos usuaris a les xarxes socials:

"Hi ha una raó per la qual diuen que les pel·lícules són màgiques i és que poden canviar el teu dia, la teva aparença i, en alguns casos poden canviar la teva vida", ha dit Fox abans de recordar els nominats de la categoria.

L'actor de "Retorn al futur" ara té 62 anys i en fa més de 30 que li van diagnosticar Parkinson (Reuters TV)

"Els cinc films nominats en aquesta categoria tenen una cosa en comú: tots són els millors d'això que fem", ha dit Fox. I tot seguit ha anunciat la pel·lícula guanyadora, "Oppenheimer", de Christopher Nolan, que en total ha rebut 7 guardons.

 

ARXIVAT A:
CinemaParkinsonPremis Bafta
Anar al contingut