Cillian Murphy, el protagonista d'"Oppenheimer", Bafta a millor actor protagonista
Cillian Murphy, el protagonista d'"Oppenheimer", Bafta a millor actor protagonista

"Oppenheimer" triomfa en uns Bafta en què "La societat de la neu" es queda sense premi

Cillian Murphy i Emma Stone guanyen el guardó a millor actor i actriu en la 77a edició dels premis de l'acadèmia britànica de cinema

RedaccióActualitzat

"Oppenheimer", de Christopher Nolan, s'ha convertit en la gran guanyadora dels Premis Bafta amb 7 guardons, entre ells, el de millor pel·lícula. El film també va arrasar els Globus d'Or.

La biopic que retrata el geni científic torturat i pare de la bomba atòmica s'ha endut també els premis a millor director, millor actor protagonista (Cillian Murphy), millor banda sonora original, millor fotografia, millor edició i millor actor de repartiment (Robert Downey Jr). 

Emma Stone ha guanyat el Bafta a millor actriu protagonista pel seu paper de Bella Baxter a "Pobres criaturas".

El premi a la millor actriu de repartiment ha sigut per a Da'Vine Joy Randolph per la seva interpretació a "Los que se quedan".

 

Bayona es queda sense Bafta

Bafta a la millor pel·lícula de parla no anglesa per "La zona de interés". La pel·lícula del britànic Jonathan Glazer ha pres el guardó a "La societat de la neu", del català Juan Antonio Bayona, amb qui competia en aquesta categoria. 

La producció de Netflix aspirava al guardó de l'acadèmia britànica de cinema juntament amb "Vidas pasadas", de Celine Song; "20 dies a Mariúpol", de Mstislav Txernov; i "Anatomia d'una caiguda", de Justine Triet. Aquesta última ja va passar al davant de la pel·lícula del director català als Globus d'Or i als Critics Choice Awards.

"La zona de interés", la nova pel·lícula del director d'"Under the skin", sugmergeix l'espectador en la vida familiar d'un comandant del camp de concentració d'Auschwitz, Rudolf Höss, per narrar l'horror de l'Holocaust d'una manera impactant. 

Al recollir el guardó, un Glazer emocionat i sorprès ha indicat que el premi representava per a ell una "experiència extracorpòria".

El film de Glazer també es va endur la Palma de Plata al Festival de Canes i el Premi Fipresci de la Premsa. 

 

Un mes per als Oscars

Bayona, per tant, que ve de guanyar el Goya a la millor direcció per "La societat de la neu" --el seu quart Goya com a director-- s'ha quedat a les portes als Bafta. Com li va passar en els darrers Globus d'Or, on "Anamotia de una caída" --amb la qual també competia en aquest certamen-- li va arrabassar el premi. 

J.A. Bayona a la catifa vermella dels Baflta, a Londres
J. A. Bayona a la catifa vermella dels Bafta, a Londres (Reuters/Isabel Infantes)

Basada en el llibre homònim de Pablo Vierci, el darrer film de Bayona narra el testimoni dels 16 supervivents de l'accident de l'avió estavellat a la serralada dels Andes el 1972.

A l'avió hi viatjaven, entre altres, membres d'un equip de rugbi uruguaià, que es van haver d'enfrontar a unes condicions meteorològiques extremes, les ferides de l'accident i la falta d'aliments.

El film del director català aspira ara a l'Oscar Internacional i a millor maquillatge i perruqueria, i tornarà a competir amb l'obra del londinenc Jonathan Glazer.

Després de la seva estrena als cinemes, "La societat de la neu" es pot veure a Netflix des del 4 de gener, i en els primers 10 dies ja s'havia convertit en una de les cintes de parla no anglesa més vistes, amb més de 51 milions de visualitzacions a 93 països.

 

 

 

ARXIVAT A:
CinemaPremis Bafta
Anar al contingut