Un operari treballant a la fàbrica de Damm.
Un operari treballant a la fàbrica de Damm.
Madrid

Anticorrupció demana 48,5 anys de presó per a l'expresident de Damm i 14 per al seu fill i actual president per frau i blanqueig de diners

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat 48 anys i mig de presó per a Demetrio Carceller per haver defraudat a Hisenda més de 72 milions d'euros. La fiscalia també demana al seu fill, i actual president de la cervesera, 14 anys de presó per "cooperador necessari".

RedaccióActualitzat
La Fiscalia Anticorrupció ha demanat a l'Audiència Nacional l'obertura de judici oral contra el que va ser el president de la cervesera Damm, Demetrio Carceller Coll; el seu fill i actual president, Demetrio Carceller Arce, i dues persones més -José Luis Serrano Florez, home de confiança de Carceller Coll i l'assessor, Gabriel Ignacio Petrus- per ser responsables de 13 delictes contra la Hisenda Pública i un delicte de blanqueig de capitals.

La fiscalia demana 48 anys i sis mesos de presó per al pare acusat de defraudar a Hisenda 72,04 milions d'euros i 14 anys per al seu fill, a qui acusa de ser el "cooperador necessari" en quatre delictes contra la Hisenda Pública i un de blanqueig de capitals. En un escrit, el fiscal demana que, a més de la pena de presó, el president de Damm sigui condemnat a pagar multes que sumen un total de 117,8 milions.
 
El passat 11 de setembre, el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va assegurar que veia prou motius per jutjar-los per un suposat frau a Hisenda de 72,04 milions d'euros i per haver comès un delicte de blaqueig de capitals. El jutge especificava que, segons els informes elaborats per l'Agència Tributària, Carceller Coll podria haver defraudat, entre els anys 2001 i 2009, un total de 42,34 milions d'euros en concepte d'IRPF i 29,69 milions més en relació amb l'Impost de Patrimoni.
Anar al contingut