Ocupació de les vies de l'AVE a Girona el 8N (ACN)
Ocupació de les vies de l'AVE a Girona el 8N (ACN)

Adif i Renfe denunciaran les ocupacions de les vies de tren durant el 8N

RedaccióActualitzat

Adif i Renfe denunciaran davant la Fiscalia les ocupacions de les estacions i els talls de les vies de tren durant les mobilitzacions del 8 de novembre a Catalunya.

Els serveis jurídics i tècnics estan valorant els danys patrimonials i econòmics i presentaran com a prova les imatges gravades durant les accions, per identificar els responsables.

Adif i Renfe asseguren que les mobilitzacions van causar greus perjudicis als viatgers i al trànsit de trens. En total, es van veure afectats més de 10.000 viatgers dels serveis d'alta velocitat i 150.000 a Rodalies, que les companyies preveuen indemnitzar.

Segons Adif i Renfe, els principals perjudicis van ser per la suspensió del trànsit de l'AVE entre el Camp de Tarragona i Figueres, per la invasió de les vies a les estacions de Sants, durant 3 hores, i de Girona durant 12 hores.

En la xarxa d'ample convencional, l'ocupació de les vies d'alta velocitat a l'estació de Barcelona-Sants també va obligar a restringir per seguretat la circulació per la via 8. Això va afectar els trens de les línies R1, R3 i R4 del servei de rodalies de Barcelona en sentit sud.

També denuncien que hi va haver situacions de "greu risc" per la col·locació d'obstacles a les vies, que haurien pogut produir incidents "d'imprevisibles conseqüències per a la integritat dels viatgers". Això va passar, diuen, a les estacions de Montcada-Bifurcació, Sant Vicenç de Castellet. Montcada i Reixac, Mataró, Blanes, Reus, Ulldecona, Tarragona, Borgonyà i Flaçà.

 

Anar al contingut