Albacete

Un terratrèmol de 5,2 graus en l'escala de Richter sacseja el centre de la península Ibèrica

L'epicentre ha estat a la localitat d'Ossa de Montiel, a la província d'Albacete.

Actualitzat

Un terratrèmol de magnitud 5,2 en l'escala de Richter ha sacsejat aquest dilluns a la tarda la zona central de la península Ibèrica. Segons la Guàrdia Civil i els bombers d'Albacete, el sisme no ha causat danys personals ni a les infraestructures de l'Estat. L'Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha informat que posteriorment s'han produït diverses rèpliques, la més intensa d'una magnitud 3,1 graus.

L'epicentre del terratrèmol ha estat a la localitat d'Ossa de Montiel, a la província d'Albacete, molt a prop de Tomelloso, però s'ha notat a bona part d'Espanya. Els serveis d'emergència de Madrid, per exemple, han registrat diverses trucades per la tremolor del terra, tot i que no ha causat danys estructurals.

El moviment sísmic no ha afectat cap de les centrals nuclears situades a les proximitats de l'epicentre, segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

Desallotjada la seu del CGPJ

Com a mesura de prevenció, la seu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) s'ha desallotjat durant uns minuts. La tremolor ha disparat l'alarma de seguretat de l'edifici, la qual cosa ha fet que mig centenar de treballadors de l'òrgan de control dels jutges hagin hagut de sortir de l'edifici.

Els pacients de l'Hospital Recoletas de Conca també han estat desallotjats durant mitja hora a causa del terratrèmol. En el moment del sisme, a l'interior del centre hospitalari hi havia una vintena de pacients, entre els ingressats i els que hi havia a les consultes.

La Direcció General de Policia ha publicat una piulada tranquil·litzant els ciutadans que han notat el moviment als seus domicilis.

El terratrèmol de Llorca, a Múrcia, la primavera del 2011, va tenir una intensitat similar (5,1), però va estar precedit per un altre sisme de 4,7 graus.

Demanen que es paralitzi el "fracking"

Una cinquantena de persones s'han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça d'Ossa de Montiel per exigir la paralització dels projectes de "fracking" que hi ha previstos en aquesta zona. La portaveu de la plataforma "antifracking" de la comarca de Campos de Montiel, Consuelo Fustels, ha explicat que aquest sisme "corrobora les pors que fa diversos anys que mostren el risc d'excavar a la zona i que són certs".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut