Barcelona

40 anys de l'assemblea clandestina que va fundar CCOO

Va ser l'11 de juliol del 1976 a l'església de Sant Medir de Barcelona, amb 650 delegats de tot Espanya que van decidir convertir-se en sindicat

Actualitzat

Comissions Obreres commemora aquest dilluns el quarantè aniversari de l'assemblea clandestina de Barcelona. L'11 de juliol de 1976, quan Espanya tot just començava a enterrar el franquisme, 650 delegats de Comissions Obreres de tot l'Estat es van reunir a l'església de Sant Medir, de Sants, i van decidir convertir en sindicat el que fins aquell moment havia estat un moviment sociopolític. La reunió es va fer a Barcelona de manera clandestina, després que el ministre de Governació va denegar l'autorització a Madrid.

L'acte central de commemoració es farà a la mateixa església de Sant Medir, aquest migdia, on es reunirà l'actual Consell Confederal, que aprofitarà per convocar l'onzè congrés del sindicat, que es celebrarà el juny del 2017. També es farà un homenatge a Cipriano García, un dels principals impulsors del sindicat durant aquells anys. L'església de Sant Medir ja havia acollit, el novembre del 1964, l'assemblea fundacional de les Comissions Obreres de Catalunya, embrió de la futura CCOO estatal.

Aquest acte central el presidiran l'alcaldessa, Ada Colau, i el secretari general de Comissions Obreres, Ignacio Fernández Toxo. A la tarda es farà un altre acte a Sant Andreu amb la participació de Colau i Toxo, a més de l'exsecretari general Antonio Gutiérrez i el secretari general català actual, Joan Carles Gallego.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut