Tres policies sobre els votants de l'escola Àgora l'1-O: "Una massa hostil i agressiva"

Tres policies nacionals justifiquen l'actuació en aquesta escola de Nou Barris per l'"hostilitat i odi" que diuen que hi van trobar

Actualitzat

"Una massa hostil i agressiva." Aquest és el relat dels agents que van actuar al centre de votació de l'escola Àgora, on hi va haver 15 persones ferides.

Segons els policies que aquest divendres han declarat davant del jutjat -un inspector en cap i dos agents-, en algun moment van tenir por per la situació que diuen que hi van trobar. Asseguren que hi havia gent amb paraigües que els van pegar i afirmen que alguns anaven encaputxats; una versió del que va passar en una escola on no consta cap informe mèdic de policies nacionals ferits.

Un dels agents que han declarat és el que es pot veure en unes imatges gravades: clava sis cops -alguns dirigits al cap- a una persona que és a terra i acaba amb un trau cal cap.

 

En canvi, segons aquest agent, els cops que va donar van anar a l'esquena. I sobre les puntades de peu que també es veu que va donar, ha dit que eren "tocs de peu".

Per les acusacions que representen els ferits, els agents -que només responen a les preguntes del fiscal i el seu advocat- no volen revelar qui els va donar les ordres.

Memòria audiovisual de l'1-O

Un dels policies que han declarat, l'inspector en cap de nom policial "GAMO 1", ha dit que tenien ordres d'"empènyer". Aquest mateix agent, responsable de l'operatiu, ha explicat que no té constància de totes les situacions que s'hi van donar. També ha explicat que tenien ordres de no fer cap detenció.

Notícia relacionada: El cap policial en 2 escoles l'1-O diu que rebia ordres, però no diu quines ni de qui

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàPolicia Nacional
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut