L'Estany

20 dies i una autocaravana per escollir la millor escola per a la seva filla

"Nosaltres no hem agafat l'escola que és a prop de casa, sinó que hem anat a triar l'escola."

RedaccióActualitzat

La Pilar i el Sergi, com totes les famílies, es van trobar en el moment de buscar la millor escola per a la seva filla. El seu, però, és un cas excepcional. Van renunciar a les feines que tenien, total o parcialment, es van reinventar i van agafar carretera i manta, disposats a canviar de casa si calia, per trobar el centre que els agradés més.

"Nosaltres no hem agafat l'escola que és a prop de casa, sinó que hem anat a triar l'escola."

S'ho van començar a plantejar als 14 mesos de la seva filla, la Marina, que fins llavors s'havia estat a casa amb ells. Segons la Pilar buscaven una escola, però també un entorn que els motivés.

"La teníem molt amb nosaltres sempre. I vam decidir que havíem de buscar una escola que ens agradés i llavors fer la nostra vida entorn el lloc on ens agradés perquè la Marina creixés i aprengués."

 


Per fer la recerca, que van centrar-la en Catalunya, van llogar una autocaravana durant 20 dies. A mesura que les diferents escoles els responien i els donaven data de visita, anaven modificant la ruta.

"La nostra intenció era establir-nos a Catalunya. Sí que vam anar a Espanya a visitar alguns referents. Vam visitar els models tant a Catalunya com a fora per tenir idea i tenir criteri a l'hora d'escollir l'escola que més s'adequava a nosaltres, la Marina, i al que pensàvem i els valors que teníem."

Després de comparar diversos centres, l'escola escollida és a l'Estany, un municipi de 400 habitants del Moianès. Allà van connectar amb el director de l'escola, el Toni, i el clàustre de professors, perquè "les escoles les fan les persones", diuen.

 


Fa uns mesos que hi són i la Pilar i el Sergi estan satisfets. Van acabar comprant l'autocaravana, que és on viuen actualment, a un pas de l'escola.

"Vam venir a l'Estany i ens va agradar molt el lloc, ens va agradar molt l'escola perquè és molt bonica i l'edifici està molt ben fet i ens va agradar molt la dinàmica de la gent".

I què els va fer decidir per l'Estany? Segons el Sergi, no es tracta només que sigui una escola rural amb pocs alumnes, sinó que al darrere hi ha un projecte centrat en els nens.

"Potser no és una escola que actualment sigui un referent però sí que porta el camí de... Nosalres hem visitat escoles que són referents, que tenen molt de prestigi, que hi ha molts nens, que funcionen molt bé, i, quan vam venir aquí, vam veure que tenia molt potencial."

"Vam veure que hi ha diferents ritmes. Cada nen té diferents maneres de desenvolupar-se i de ser, hi ha diferents tipus d'intel·ligència, no?"

"Aquí permeten que cada nen pugui assolir o pugui desenvolupar-se i això fa també que l'autoestima dels nens creixi."

 

 

Perquè la Marina pugui anar a la millor escola, es van haver d'adaptar. La Pilar és autònoma des de fa anys i treballa des de l'autocaravana amb l'ordinador. Un cop la setmana baixa a Barcelona, quan el Sergi és a casa.

Notícia relacionada: Un professor madrileny youtuber, finalista del "Nobel" d'Educació

En el cas d'ell va deixar una feina d'assalariat, es va reinventar i també treballa com a autònom des de la caravana. La Pilar destaca que el canvi els ha beneficiat a tots.

"Ens va créixer a nosaltres també com a persones, ens fa remoure i créixer."

A la llarga es plantegen llogar una vivenda a l'Estany, que aniran buscant amb tranquil·litat perquè "no és fàcil". Ja han començat a donar veus i es plantegen el futur així.

"Quan la Marina hagi crescut i ja tingui 11 o 12 anys i haguem de marxar d'aquesta escola, doncs amb ella decidirem què hem de fer."

La Pilar està embarassada de 4 mesos i, quan sigui el moment, tots quatre escolliran el millor institut.

Notícia relacionada: Les famílies volen més motivació i innovació a l'escola

 

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut