"15 horas", una pel·lícula de Judith Culell
"15 horas", una pel·lícula de Judith Culell
El festival se celebra del 3 al 13 de juny

Quatre pel·lícules amb TV3, a la Secció Oficial del Festival de Màlaga

"15 horas", "Chavalas", "El ventre del mar" i "Las consecuencias", totes participades per TV3, formaran part de la Secció Oficial del Festival de Màlaga. "Un blues per a Teheran" formarà part de la categoria Documentals-Sessions especials

El Festival de Màlaga ha fet pública la programació de l'edició d'aquest any. Entre les pel·lícules seleccionades n'hi ha quatre amb participació de TV3, a la Secció Oficial, i una a la categoria Documentals-Sessions especials.

Secció Oficial:
"El ventre del mar", escrita i dirigida per Agustí Villaronga, està basada en fets reals. S'inspira en el capítol que porta el mateix títol de la novel·la "Oceà mar", en què l'escriptor italià Alessandro Baricco pretén entendre com s'enfronta l'ànima humana als conflictes. Roger Casamajor i Òscar Kapoya interpreten els dos protagonistes –un oficial i un mariner– que representen dos punts de vista oposats a l'hora d'enfrontar-se amb el naufragi. L'actriu mallorquina Muminu Diallo fa el paper de Thérèse.

Rodada íntegrament a Mallorca l'agost del 2020, és una producció de Testamento i La Perifèrica Produccions amb la coproducció de Turkana Films, Link-up Barcelona i Bastera Films, la participació de TV3 i IB3, el suport de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), el finançament de l'ICAA (Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals) i el patrocini de la Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission.

Roger Casamajor protagonitza 'El ventre del mar'
Roger Casamajor protagonitza "El ventre del mar"

"Chavalas" és un llargmetratge de Carol Rodríguez protagonitzat per Vicky Luengo ("Las leyes de la termodinámica"), Elisabet Casanovas ("Merlí"), Carolina Yute i Ángela Cervantes, quatre amigues d'adolescència que es retroben al barri on van créixer per reviure la seva autèntica i tragicòmica amistat. Rodada a Cornellà i Barcelona, el film retrata la vida de barri de perifèria sense que se l'associï a la marginalitat. És una producció de Chavalas AIE, en colaboració amb Balance Media Entertainment i amb la participació d'RTVE, Televisió de Catalunya i l'ICEC.

 

Vichy Luengo, Elisabet Casanovas, Carolina Yuste i  Ángela Cervantes són 'Las chavalas'

Vicky Luengo, Elisabet Casanovas, Carolina Yuste i Ángela Cervantes són "Las chavalas"

 

"Las consecuencias" és un drama psicològic explicat en clau de thriller que narra la història d'un enigma familiar, emocional i, sobretot, íntim. El film mostra com un secret pot enquistar-se en una estructura familiar i n'explora les conseqüències. Dirigida i coescrita per Claudia Pinto ("La distáncia más larga"), la producció espanyola belgo-holandesa se situa a l'illa volcànica Fabiola (Canàries) i està protagonitzada per Juana Acosta, Alfredo Castro, María Romanillos, Carme Elias,("Cites", "La distáncia más larga), Sonia Almarcha, Christian Checa, Héctor Alterio. És una producció de Sin Rodeos Films, Las Consecuencias AIE, N279 Entertaiment, Els Vanderdors, Potemkino, Érase Una Vez Films, amb la participació de TV3

 

 

'Las consecuencias', el drama psicològic de Claudia Pinto

"Las consecuencias", el drama psicològic de Claudia Pinto

"15 horas", dirigida per Judith Colell, explica una història d'abusos sense ornaments que nega als seus personatges qualsevol possibilitat de redempció. La música els va unir. Aura, el primer violí de l'orquestra, i Manuel, el director de moda al món sencer, són el matrimoni més envejat del país. Artistes, famosos i rics, la seva relació amaga un secret inconfessable. Ell la maltracta, un fet que ella ha ocultat durant massa temps. Un dia, farta del seu infern incomunicat, Aura decideix fer el primer pas i demanar ajuda. EL repartiment és de Sterlyn Ramirez, Marc Clotet ("Les de l'hoquei") Chabela Estrella de Bisonó, Felix Germán, Stephany Liriano, Lidia Ariza. És una producció de Selene Films i Turkana Films amb la participació de TV3.

una història d'abusos sense adornaments, a '15 hores'
Una història d'abusos sense ornaments, a "15 hores"

Documentals-Sessions especials:
"Un blues per a Teheran", el primer treball de Javier Tolentino com a cineasta. El film desplega tot el seu amor i fascinació per l'Iran, la seva cultura, la seva música i la seva gent. Superposant històries i personatges com si fossin un mosaic, Tolentino fuig de la narrativa convencional per deixar-se portar per un viatge sensitiu i humanista que, inspirat per mestres com Kiarostami, combat prejudicis i deixa al descobert aspectes fonamentals i desconeguts del poble persa. Un cant d'amor i respecte, poètic i compromès, que fuig de l'anècdota i aprofundeix en l'essència. Erfan Shafei, Golmehr Alami, Pezhman Dishad, Sina Derakhshan, Amir Mohammadrezaee, Mohammad Jahani, Matin Rahmani, Sina Ghamgosar, Meysam Kazazi, formen el càsting del llargmetratge. És una producció de Quatre Films i Eddie Saeta, amb la participació de TV3 i À Punt Mèdia, que compta amb el suport de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), la Generalitat Valenciana i l'Institut Valencià de Cultura.

'Un blues per Teheran', òpera prima de Javier Tolentino
"Un blues per a Teheran", òpera prima de Javier Tolentino

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut