Imatge de la pel·lícula "Un blues per a Teheran".
Imatge de la pel·lícula "Un blues per a Teheran".
Del 29 d'abril al 9 de maig

"Un blues per a Teheran" i "Armugán", al D'A Film Festival Barcelona

"Un blues per a Teheran" i "Armugán" formen part de la programació de l'onzena edició del D'A Film Festival Barcelona, dues pel·lícules amb la participació de TV3 que parlen dels valors tradicionals en un món modern

Dues pel·lícules amb la participació de TV3, "Un blues per a Teheran" i "Armugán", han estat escollides en l'onzena edició del D'A Film Festival Barcelona, que se celebrarà entre el 29 d'abril i el 9 de maig. Aquesta edició, que aposta per la presencialitat, es farà simultàniament a la plataforma online Filmin i a les pantalles del CCCB, la Filmoteca de Catalunya, la sala Zumzeig i els cinemes Renoir Floridablanca, respectant els aforaments vigents quan es facin les projeccions.

Els dos llargmetratges es projectaran dins la secció Especials del festival, certamen consolidat com una cita cultural de referència que mostra el millor cinema d'autor contemporani de l'escena internacional i descobreix nous talents amb cinematografies consagrades.

"Un blues per a Teheran", de Javier Tolentino, es va estrenar internacionalment online el dia 23 d'abril al festival CPH:DOX de Copenhaguen. En el seu primer treball com a cineasta, Javier Tolentino, conductor del programa de cinema "El séptimo vicio" de Radio 3 desplega tot el seu amor i fascinació per l'Iran, la seva cultura, la seva música i la seva gent. Superposant històries i personatges a manera de mosaic, el film mostra diversos rostres d'un Iran on tradició i modernitat conviuen i es confronten. L'Erfan, un jove kurd, divertit i irònic, que vol convertir-se en director de cinema, convida a descobrir un país tan misteriós com culte a través de la música i la gent. L'Erfan canta, escriu poesia, viu amb els seus pares i el seu lloro, però no sap res de l'amor.

La pel·lícula va estar seleccionada al Festival Internacional de Cine de Moscou, un dels certàmens més importants de Rússia i més antics del món, que es va fer entre els dies 22 i 29 d'abril i va clausurar l'edició passada del Festival de Gijón. També s'ha projectat al Festival Internacional de Cinema de Las Palmas de Gran Canaria, al Festival MiradasDoc de Guía de Isora, a la Filmoteca Española, a la Filmoteca de Navarra i al Cineclub FAS de Bilbao, entre d'altres.

És una producció de Quatre Films i Eddie Saeta, amb la participació de TV3 i À Punt Mèdia, que compta amb el suport de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), la Generalitat Valenciana i l'Institut Valencià de Cultura.

Iñigo Martínez Sagastizabal  a 'Armugán'
Iñigo Martínez Sagastizabal a "Armugán"

"Armugán", del director i guionista Jo Sol, rodada en blanc i negre i amb diàlegs en llengua aragonesa, busca recuperar la saviesa comunitària que va mantenir viva l'activitat dels "acabadors", persones que acompanyaven en el trànsit entre la vida i la mort i que formaven part de moltes cultures i pobles mediterranis. Està interpretat per l'actor i ballarí de dansa inclusiva Iñigo Martínez Sagastizabal i Gonzalo Cunill interpreta el seu company Anchel i les actrius Núria Prims ("Incerta Glòria", "Hache", "Historias del Kronen", "Hospital Central", "La vampira de Barcelona") i Núria Lloansí, actriu, ballarina, videoartista i performer, que del 2014 al 2018 ha format part de la companyia permanent del CDN de Montpeller, sota la direcció de Rodrigo García.

El llargmetratge va guanyar el Premi Ecumènic del Jurat de la 24a edició del Tallinn Black Nights Festival, i el compositor Juanjo Javierre va obtenir el guardó a millor banda sonora. És una coproducció de la Bendita Produce, productora audiovisual de Daniel Vergara, d'Osca, i Leo Dolgan, de Saragossa i de Shaktimetta Produccions. Té el suport del Govern d'Aragó i la Diputació Provincial de Saragossa; la participació d'Aragón Televisión i TV3; la col·laboració de la Mostra de Cinema d'Ascaso, TuHuesca, Huesca la Magia del Cine, l'Associación Oscense de Realizadores i l'Ajuntament de Boltaña i el patrocini de l'Ajuntament d'Osca.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut