L'Acadèmia de Cinema Espanyol

4 nominacions als Premis Goya 2020 per a pel·lícules participades per TV3

"La innocència" i "La hija del ladrón", pel·lícules amb col·laboració de TV3", han aconseguit dues nominacions cadascuna als Premis Goya 2020. Els actors Elena Anaya i Miguel Herrán han estat els encarregats d'anunciar la llista dels nominats.

"La hija de un ladrón", una pel·lícula amb participació de TV3, ha aconseguit dues nominacions en la 34a edició dels Premis Goya: la de millor direcció novell per a Belén Funes i la de millor actriu protagonista per a Greta Fernández. D'altra banda, "La innocència", també participada per TV3, ha estat nominada a dues candidatures, la de millor actriu revelació per a Carmen Arrufat i la de millor cançó original pel tema "Allí en la arena", de Toni M.Mir.

L'Acadèmia també ha nominat l' actor Enric Auquer, que surt a la sèrie de sobretaula de TV3 "Com si fos ahir", a millor actor revelació per la seva inerpretació a "Quien a hierro mata".

"La hija de un ladrón", és la primera pel·lícula de ficció de Belén Funes. La jove directora pretén explorar les relacions tòxiques que hi ha en el nucli família i que configuren l'adult en què som avui dia. Protagonitza per Greta Fernández i el seu pare, Eduard Fernández, els dos actors interpreten els rols de pare i filla en la ficció. La pel·lícula, amb participació de TV3 i guió de la directora i Marçal Cebrián, centren el relat en Sara, una jove de 21 anys marcada per les relacions que ha tingut amb el seu pare: un home egoista i intermitent, de de cop ha decidit tornar.

Greta Fernández va aconseguir la Conxa de Plata al 67è festival de Cinema de Sant Sebastià a millor actriu protagonista i també al Festival Internacional de Cinema de Tessalònica, a Grècia, per la seva interpretació en aquesta pel·lícula.

 

"La innocència", de Lucía Alemany, i amb  Laia Marull, Sergi López, Carmen Arrufat i Joel Bosqued en el repartiment, explica la història personal de la directora, que torna al poble on va néixer per explicar les vivències d'adolescent. La Lis és una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que sap que, per aconseguir-ho, haurà de lluitar durament amb els seus pares. És estiu i es passa el dia jugant al carrer amb les seves amigues i flirtejant amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. La falta d'intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret per a que els seus pares no se n'adonin. Una relació que canviarà la seva vida per a sempre. 

La pel·lícula ha estat premiada recentment amb sis guardons. Tres, a la gala dels Premis de l'Audiovisual Valencià; i tres més, al Certamen Nacional Opera Prima del Festival Internacional de Cinema d'Almeria.

 

Les dues pel·lícules també són candidates als Premis Gaudí 2020.

Andreu Buenafuente i Sílvia Abril tornaràn a presentar la gala de la 34a edició dels lliuraments dels Premis Goya, que se celebrarà el 25 de gener a Màlaga. Aquest cop, el Goya de Honor será per a Pepa Flores, Marisol.

Aquí podeu consultar la llista total dels candidats als Premis Goya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut