Amenábar i Almodóvar, els més nominats als Premis Goya
El drama bèl·lic "Mientras dure la guerra" d'Alejandro Amenábar ha obtingut 17 nominacions als Premis Goya

Amenábar i Almodóvar, els més nominats als Premis Goya

"Mientras dure la guerra" amb 17 nominacions i "Dolor y gloria" amb 16 són les pel·lícules amb més nominacions en la propera edició dels Goya

RedaccióActualitzat

El drama bèl·lic "Mientras dure la guerra", d'Alejandro Amenábar, ha obtingut 17 nominacions als Premis Goya de l'Acadèmia del Cinema Espanyol i "Dolor y gloria", de Pedro Almodóvar, candidata espanyola als Oscar, n'ha obtingut 16.

 

Els actors Elena Anaya i Miguel Herrán han estat els encarregats de llegir els nominats a la 34 edició dels Premis Goya que s'entregaran a Màlaga el poper 25 de gener en una gala presentada per Sílvia Abril i Andreu Buenafuente.

"La trinchera infinita", d'Aitor Aguirre, Jon Garaño i Jose Mari Goneaga, candidata a millor pel·lícula, té 15 nominacions. "Intemperie" aspira a cinc guardons i "Buñuel en el laberinto de las tortugas", "Ventajas de viajar en tren" i "Lo que arde" opten a quatre.

La coproducció catalana "El hoyo", cinta triomfadora al Festival de Sitges, aspira a tres. L'òpera prima de Lucía Alemany "La innocència" i "La hija de un ladrón", de Belén Funes, competiran a dos guardons cadascuna.

"La innocència" i "La hija del ladrón", pel·lícules amb col·laboració de TV3, han aconseguit dues nominacions cadascuna als Premis Goya 2020.

"La hija de un ladrón" ha aconseguit les nominacions a millor direcció novell per a Belén Funes i la de millor actriu protagonista per a Greta Fernández. D'altra banda, "La innocència" ha estat nominada a dues candidatures, la de millor actriu revelació per a Carmen Arrufat i la de millor cançó original pel tema "Allí en la arena", de Toni M.Mir.

L'Acadèmia també ha nominat l' actor Enric Auquer, que surt a la sèrie de sobretaula de TV3 "Com si fos ahir", a millor actor revelació per la seva inerpretació a "Quien a hierro mata".

Als Premis Goya, hi aspiraven un total de 146 produccions estrenades arreu de l'Estat entre l'1 de gener i el 31 de desembre del 2019. D'aquestes 146 produccions, 88 són de ficció, 55 són documentals i 3, d'animació.

La Junta Directiva de l'Acadèmia reconeixerà Pepa Flores, cantant malaguenya i figura icònica del cinema espanyol, amb el Goya d'Honor 2020.

 

Totes les nominacions:

Millor pel·lícula: "Dolor y gloria", "Intemperie", "La trinchera infinita", "Lo que arde" i "Mientras dure la guerra".

Millor direcció: Pedro Almodóvar per "Dolor y gloria", Aitor Arregui, Jon Garaño i Jose Mari Goenaga per "La trinchera infinita", Oliver Laxe per "Lo que arde" i Alejandro Amenábar per "Mientras dure la guerra".

Millor actriu protagonista: Penélope Cruz per "Dolor y gloria", Greta Fernández per "La hija de un ladrón", Belén Cuesta per "La trinchera infinita" i Marta Nieto per "Madre".

 

Millor actor protagonista: Antonio Banderas per "Dolor y gloria", Antonio de la Torre per "La trinchera infinita", Karra Elejalde per "Mientras dure la guerra" i Luis Tosar per "Quien a hierro mata".

Millor actriu de repartiment: Mona Martínez i Natalia de Molina per "Adiós", Julieta Serrano per "Dolor y gloria" i Nathalie Poza per "Mientras dure la guerra".

Millor actor de repartiment: Asier Etxeandia i Leonardo Sbaraglia per "Dolor y gloria", Luis Callejo per "Intemperie" i Eduard Fernández per "Mientras dure la guerra".

Millor actriu revelació: Pilar Gómez per "Adiós", Carmen Arrufat per "La inocencia", Benedicta Sánchez per "Lo que arde" i  Ainhoa Santamaría per "Mientras dure la guerra".

Millor actor revelació: Nacho Sánchez per "Diecisiete", Vicente Vergara per "La trinchera infinita", Santi Prego per "Mientras dure la guerra" i Enric Auquer per "Quien a hierro mata".

Millor direcció novell: Salvador Simó per "Buñuel en el laberinto de las tortugas", Galder Gaztelu-Urrutia per "El hoyo", Belén Funes per "La hija de un ladrón" i Aritz Moreno per "Ventajas de viajar en tren".

Millor guió original: Pedro Almodóvar per "Dolor y gloria", David Desola i Pedro Rivero per "El hoyo", Jose Mari Goenaga i Luiso Berdejo per "La trinchera infinita" i Alejandro Amenábar i Alejandro Hernández per "Mientras dure la guerra".

Millor guió adaptat: Eligio Montero i Salvador Simó per "Buñuel en el laberinto de las tortugas", Benito Zambrano, Daniel Remón i Pablo Remón per "Intemperie", Isabel Peña i Rodrigo Sorogoyen per "Madre" i Javier Gullón per "Ventajas de viajar en tren".

Millor pel·lícula d'animació: "Buñuel en el laberinto de las tortugas", "Elcano y Magallanes: la primera vuelta al mundo" i "Klaus"

Millor pel·lícula documental: "Ara Malikian: una vida entre las cuerdas", "(Aute)retrato", "El cuadro" i "Historias de nuestro cine".

Millor pel·lícula europea: "Border" de Suècia, "Los miserables" i "Retrato de una mujer en llamas" de França i "Yesterday" del Regne Unit.

Millor pel·lícula iberoamericana: "Araña" de Xile, "El despertar de las hormigas" de Costa Rica, "La odisea de los giles" d'Argentina i "Monos" de Colòmbia.

Millor direcció de fotografia: "Dolor y gloria", "La trinchera infinita", "Lo que arde" i "Mientras dure la guerra".

Millor direcció de producció: "Dolor y gloria", "Intemperie", "La trinchera infinita" i "Mientras dure la guerra".

Millor música original: "Buñuel en el laberinto de las tortugas", "Dolor y gloria", "La trinchera infinita" i "Mientras dure la guerra".

Millor cançó original: "Intemperie", "Klaus", "La inocencia" i "La noche de las dos lunas".

Millor muntatge: "Dolor y gloria", 2La trinchera infinita", "Madre" i "Mientras dure la guerra".

Millor so: "Dolor y gloria", "La trinchera infinita", "Mientras dure la guerra" i "Quien a hierro mata".

Millor direcció artística: "Dolor y gloria", "La trinchera infinita", "Mientras dure la guerra" i "Ventajas de viajar en tren".

Millor disseny de vestuari: "Dolor y gloria", "La trinchera infinita", "Mientras dure la guerra" i "Paradise Hills".

Millor maquillatge i perruqueria: "Dolor y gloria", "La trinchera infinita", "Mientras dure la guerra" i "Ventajas de viajar en tren"

Millors efectes especials: "El hoyo", "La trinchera infinita", "Mientras dure la guerra" i "Perdiendo el Este".

Millor curtmetratge de ficció: ""El nadador", "Foreigner","Maras", "Suc de Síndria" i "Xiao Xian"

Millor curtmetratge documental: "2001 Destellos en la oscuridad", "El infierno", "El sueño europeo: Serbia" i "Nuestra vida como niños refugiados en Europa".

Millor curtmetratge d'animació: "El árbol de las almas perdidas", "Homomaquia", "Madrid2120" i "Muedra".

ARXIVAT A:
TV3 als GoyaCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut