Festival de Sant Sebastià

Greta Fernández guanya la Concha de Plata per "La hija de un ladrón"

L'actriu catalana Greta Fernández ha estat premiada amb a Concha de Plata a millor actriu per "La hija de un ladrón", amb participació de TV3, premi "ex aequo" compartit amb l'actriu alemanya Nina Hoss per "Das Vortspiel", al 67è Festival de Sant Sebastià.

Satisfacció de Greta Fernández, que s'emporta a casa la Concha de Plata a millor actriu per la seva interpretació a "La hija de un ladrón", de Belén Funes, al 67è Festival de Sant Sebastià . L'actriu comparteix el premi amb Nina Hoss, actriu alemanya, per "Das Vortspiel".  La pel·lícula, una col·laboració de TV3, s'ha convertit en una de les sorpreses del festival i formava part de la secció Oficial. Greta Fernández, de 24 anys, havia estat nominada als Premis Gaudí com a millor actriu secundària al 2017 per "La propera pell", d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, on compartia cartell amb Emma Suárez, Àlex Monner i Sergi López.

Greta Fernández i Eduard Fernández protagonitzen "La hija de un ladrón", el primer llargmetratge de Belén Funes, i que porta en un mateix set per primera vegada Greta Fernández i el seu pare Eduard Fernández fent, precisament els rols de la filla i el pare.

La jove actriu va debutar al cinema amb Cesc Gay a "Ficció", i va participar en la multipremiada òpera prima de Mar Coll, "Tres dies amb la família", a "Amar" d'Esteban Crespo, a "No sé decir adiós", de Lino Escalera, a "La malaltia del diumenge" de Ramón Salazar i a "Elisa i Marcel·la" d'Isabel Coixet, on compartia paper protagonista amb Natalia de Molina.

"La hija de un ladrón" És una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb Bteam Pictures, amb la participació de RTVE, TVC i Movistar+, la col·laboració de ICAA, ICEC, i el suport d'ARRI ISP. Distribució nacional, Bteam Pictures.

Sinopsi
La Sara ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família amb el seu germà petit i el pare del seu fill, en Dani. El seu pare, en Manuel, després d'anys d'absència i acabat de sortir de la presó, decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle en els seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut