Greta Fernández, millor actriu per "La hija de un ladrón", film amb participació de TV3, al Festival de Tessalònica

L'actriu catalana Greta Fernández guanya el premi a la millor actriu per "La hija de un ladrón", un film que compta amb la participació de TV3, al Festival Internacional de Cinema de Tessalònica, a Grècia.

Dissabte, 9 de novembre a la nit, es va celebrar la gala de cloenda i el lliurament dels premis del Festival Internacional de Cinema de Tessalònica, a Grècia, que enguany celebrava la 60a edició. La barcelonina Greta Fernández va ser la guanyadora del premi a la millor actriu pel seu paper a "La hija de un ladrón", obra de debut de Belén Funes, i en què participa el pare de l'actriu guardonada, Eduard Fernández. El festival, que va arrencar el 31 d'octubre i va acabar aquest dissabte, 9 de novembre, és un dels més importants d'Europa pel que fa a pel·lícules independents i directors emergents d'arreu del món. La pel·lícula opta als XII Premis Gaudí i a 15 categories als Premis Goya 2020, entre els quals el de millor actriu protagonista.

L'actriu, de 24 anys, va debutar al cinema amb Cesc Gay a "Ficció", i va participar en la multipremiada òpera prima de Mar Coll "Tres dies amb la família", a "Amar", d'Esteban Crespo, a "No sé decir adiós", de Lino Escalera, a "La malaltia del diumenge", també amb participació de TV3, dirigida per Ramón Salazar; i a "Elisa i Marcela", l'últim film d'Isabel Coixet, en què compartia el paper protagonista amb Natalia de Molina.

Aquesta trajectòria ha anat consolidant la carrera professional de l'actriu. L'empenta definitiva a la seva carrera va ser rebre la Conxa de Plata a la millor actriu per "La hija de un ladrón" al Festival de Sant Sebastià, aquest setembre.

A Tessalònica ha tornat a recollir el reconeixement a millor actriu per la mateixa pel·lícula. Greta Fernández, de 24 anys, havia estat nominada als Premis Gaudí com a millor actriu secundària al 2017 per "La propera pell", d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, on compartia cartell amb Emma Suárez, Àlex Monner i Sergi López.

El Festival Internacional de Cinema de Tessalònica, fundat l'any 1960, s'ha convertit en un important aparador per a nous cineastes. La secció de competició internacional està formada per la primera o la segona pel·lícula de directors novells. Amb això, el festival busca donar a conèixer films independents i més innovadors d'arreu del món i ha desenvolupat diverses activitats per a professionals de la indústria cinematogràfica internacional. Són unes 150 les pel·lícules que es projecten durant els deu dies del festival, a més d'un conjunt de conferències, exposicions i activitats que complementen el certamen.

"La hija de un ladrón" és una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC.

Sinopsi
"La hija de un ladrón" és la primera pel·lícula en què actuen junts Eduard i Greta Fernández, que interpreten els rols de pare i filla, respectivament. La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:
Direcció:
Belén Funes
Guió: Belén Funes i Marçal Cebrián
Producció: Oberon Cinematogràfica en coproducció amb BTeam Prods, amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC.
Intèrprets: Greta Fernández, Eduard Fernández, Àlex Monner i Frank Feys
Direcció de fotografia: Neus Ollé

tv3.cat/ficcioicinema
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut