Ha arribat el dia!

El nou SX3: la guia definitiva per no perdre's cap detall

S'estrena el nou SX3: totalment renovat, amb gran oferta de continguts i disponible a tot arreu. El nou projecte infantil de la CCMA, neix amb dos mons diferenciats: l'S3, adreçat a la primera infància, i l'X3, dirigit als nens i nenes més grans i els preadolescents

Estem d'enhorabona! Neix el SX3 i arriba acompanyat de moltes estrenes i cares noves. Us les presentem totes.

L'S3

L'S3 serà la franja adreçada als més petits: un espai per a aprendre, compartir moments i divertir-se. Hi haurà estrenes com "Titó", "L'hora de berenar", "Fa La Là" o "Uau Ka Kau", però també els clàssic més estimats: "Mic" i "Una mà de contes".

 • Titó

A cada capítol, en Titó anirà d'excursió a un lloc atractiu per als nens: granges, platges, trens... I, des de l'entreteniment i l'humor, ensenyarà coneixements bàsics. Aprendrem, per exemple, que els ous no surten del súper, sinó de les gallines. A més, en Titó es trobarà amb en John C., un australià que parla íntegrament en anglès i que ens farà petar de riure! 

 • L'hora de berenar

Un centenar d'escoles de tot Catalunya proposen les idees més variades per a un berenar ben sa i original. Cada dia s'emetran dues propostes elaborades pels mateixos alumnes.

 
 • Fa La Là

En aquesta sèrie animada amb tècnica 3D, tres petits animals de la nostra terra (l'os bru del Pirineu, l'oca empordanesa i el tritó del Montseny) comparteixen espai amb la versió animada d'en Titó, i un ésser fantàstic, el Ruquicorn. Aquest superequip canta les melodies i lletres de les cançons tradicionals catalanes, que ha versionat Dani Vega, component del grup Mishima: "La castanyera", "Cargol treu banya", "Sol solet", "Si la barqueta es tomba", "El gegant del pi", "L'esquirol (plim, plim, plim)", "En Joan petit quan balla", "El ball de la civada"... 

 
 • Uau Ka Kau 

En Uau i la Ka són dos extraterrestres que han estavellat la seva nau al planeta Terra, just a l'arbre on viu en Kau, un peresós a qui se li ha acabat la tranquil·litat. Aquí és on els protagonistes descobriran com és la vida entre humans i animals, mentre busquen la manera d'arreglar la nau. És una sèrie coproduïda per TV3 i IB3 amb cançons molt animades creades per dos dels components d'Els Catarres.

 
 • Jasmine & Jambo

Els protagonistes d'aquesta sèrie són la Jasmine i en Jambo, dos amics bojos per la música que viuen en un lloc on tot és musical, Soundland. Els objectius de la sèrie són enllaçar la música amb la vida i les emocions i explicar conceptes musicals, com el silenci o les escales, a través d'una aventura.  "Jasmine & Jambo" compta amb la música original de Marc Parrot i amb les veus d'Anna Moliner i de Tomeu Penya. 

 
 • Numberblocks

La sèrie "Numberblocks" segueix les aventures d'uns personatges en forma de blocs de construcció formats per cubs. Cada bloc té el nom d'un número i està format pel nombre equivalent de cubs. Quan un bloc salta a sobre d'un altre, entre tots dos formen un personatge nou, que és un altre número amb un estil i personalitat diferents. Així, els infants aprenen a comptar tot jugant i cantant, i s'inicien en les operacions i conceptes bàsics de les matemàtiques.

 

El podcast en anglès per als més petits!

Rebecca June Moon és la contacontes de capçalera de "Kidsx3", que ara presenta un podcast de quinze capítols de narracions en anglès. Els contes són comentats per a nenes i nenes petits, i també inclou nocions de vocabulari i comentaris per a pares i mares.

L'X3

L'X3 serà l'espai per als nens més grans: a més dels ja coneguts "InfoK" o "Manduka", arriben el magazín interactiu "Ràndom", la ficció transmèdia "Projecte Beta", l'aventura interactiva "Lara i Kali" i el concurs d'entreteniment "Influenx3r". I atenció, perquè els més nostàlgics (sigui quina sigui la seva edat) tenen una cita amb "L'hora boomer" per recuperar els espais mítics que guarden a la memòria i que potser ara volen compartir amb els petits de la casa.

 • Ràndom

De dilluns a divendres, a les 20.20, els nens i preadolescents tindran una cita amb el David Itsme, la Maria Bouabdellah i una colla de col·laboradors que els convidaran a fer un recorregut per diferents temes i formats: música, videojocs, anime, tendències de les xarxes socials...  Aquest magazín obrirà un espai al debat i l'esperit crític sobre tot allò que agrada, preocupa i importa al públic de l'X3.

 

Quatre joves es traslladen a viure a un vell magatzem. Tenen un grup de música que han format després d'haver-se conegut a través d'un joc en línia sense que s'haguessin vist mai les cares al món real. Es desvirtualitzen per primer cop el dia que es troben al magatzem. Però resulta que la idea de traslladar-se allà no ha estat de cap d'ells. Aviat s'assabenten que tot ho ha organitzat una intel·ligència artificial, la IA, atrapada en un ordinador dels anys 80. La IA ha sentit la primera cançó del grup i vol ser la seva mànager, per llançar-los a la fama...

Els protagonistes traspassen el format clàssic de ficció i adquireixen expressió pròpia a les plataformes digitals: comptaran amb un videopodcast (el Betapodcast), videoclips musicals (el primer ja s'ha estrenat) i un videojoc inspirat en el seu món.

 

 • Lara i Kali 

Aquesta aventura interactiva està protagonitzada per la Lara, que va créixer a les muntanyes de la Vall d'Aran, on els seus pares eren guardes d'un refugi. Acompanyada de la seva gossa Kali, transmetrà el respecte i amor per la natura. A cada capítol la Lara tindrà una missió per complir i al final farà una pregunta; els espectadors hauran de prendre una decisió.

 
 • InfluenX3r

"InfluenX3r" busca nous creadors de continguts i nous referents en català per als més joves de la casa. I ho fa en format de concurs. Els "talents" (influencers) hauran de replicar els darrers challenges de moda, fer una peça d'humor o disfressar-se fent cosplay. Els espectadors premiaran o no aquests vídeos amb un m'agrada i això conformarà el rànquing dels "talents" preferits. Al final de les deu setmanes que durarà el concurs hi haurà un guanyador que tindrà el premi de participar en una futura producció del SX3, així com 3.000 euros. El programa, setmanal, estarà presentat per Laia Oli i comptarà amb la participació d'influencers ja consolidats que ajudaran els talents a crear continguts. 

 
 • L'hora boomer

"L'hora boomer" és el l'espai dedicat a totes les persones que no han volgut deixar mai de ser súpers. Un programa amb la millor programació per a tots els públics dels 40 anys de TV3 , des de les esbojarrades històries de la Noti, el Petri i la Nets, fins a l'humor surrealista del Tomàtic, passant per les retorçades bromes de la Ruïnosa. També s'hi podran trobar els animes que han marcat una època i es tornaran a veure amb alegria personatges mítics com el Capità Enciam o en Cliptoman. Un espai que agradarà tant al súpers grans com als petits.

 
 • Les sèries

Arriben a la franja de l'X3 noves sèries d'animació i de ficció. L'anime japonès tindrà una gran representació amb "Inazuma Eleven", "Guardians de la nit: Kimetsu no Yaiba", "Ronja, la filla del bandoler", "Haikyu!!" i els nous capítols d'"El detectiu Conan". I pel que fa a la ficció, les estrenes seran "ZombieLars", "Theodosia" i "Hoodie".

 
 • Kids

Hi ha hagut una explosió a la ràdio i només hi ha uns sospitosos: el David i la Farners. No els deixeu sols a l'estudi, no són de fiar. "Kids", David Its Me i Farners Pei Hong, és un podcast en vídeo que recull el bo i millor del panorama de creadors de continguts en català i moltes altres coses que interessen als joves. Als més joves? Als no tan joves? Això ja és decisió de qui s'ho vulgui mirar.
 

El SX3, 100% digital

Veure i escoltar els continguts del nou SX3 serà més fàcil que mai, perquè neix adaptat a les noves formes de consum de continguts: inclourà una app nova per a televisors intel·ligents, una app nova per a mòbils i tauletes, un web nou, l'actualització de la skill d'Alexa, canals nous a les xarxes socials i una oferta sonora nova en podcast.

 
 • App de vídeo per a televisors connectats

Oferirà, a més de l'emissió en directe, tota l'oferta de sèries i programes de l'S3 i l'X3 a la carta.

 • App per a mòbils i tauletes

L'opció per veure tots els continguts de l'SX3 en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. Aquesta nova app integra, a més a més, la possibilitat d'incorporar-hi el carnet virtual, la clau per accedir a un munt d'activitats i experiències per tot Catalunya.

 • Nou web

També tindrà tot el catàleg de sèries i programes de l'S3 i l'X3, però a méss'hi podrà accedir a jocs, testos, eines de dibuix i les noves Zona S3 i Zona X3, uns espais pensats per a la comunitat i la participació. Al web també s'estrenarà un apartat en què els adults (pares o professors) trobaran articles, propostes, activitats i tot tipus de recursos destinats a acompanyar el seu rol com a tutors. 

 • Skill d'Alexa de l'S3

Oferirà una col·lecció triada de contes en format sonor, perquè els més petits de la casa puguin gaudir de la narrativa sense necessitat d'una pantalla. La skill, dissenyada pensant en nens d'entre dos i cinc anys, incorpora diàlegs divertits perquè l'infant en gaudeixi mentre cerca el conte següent.

 • Canals de YouTube

Els seguidors del SX3 podran trobar als dos canals de YouTube que s'han creat, S3 i X3, una oferta més centrada en els interessos dels nens.

 • Spotify

A Spotify trobaran tota la música d'estrena i seguiran gaudint de tota la història musical del SX3.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut