Menjar blanc fregit

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles són conegudes per ser una font de greixos saludables, però tenen altres propietats molt interessants: són riques en proteïnes, fibra, calci i vitamina EAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g d'ametlla crua sense pela   

    90 g de maizena    

    50 g d'ametlla torrada sense sal   

    20 g de sucre    

    800 ml d'aigua   

    Canyella en pols   

    1 ou   

    1 llimona   

    Farina    

    Canonet de canyella   

    Oli OVE    

PREPARACIÓ

  1. Farem una beguda d'ametlles posant a hidratar 200 g d'ametlla natural sense pell durant 12 hores. Passat aquest temps, les colarem per descartar-ne l'aigua i les posarem en un got batedor amb 800 ml d'aigua. Ho triturem. Un cop triturades, les passem per un sedàs fi. Posarem la beguda en una olla però en separarem una mica en un got.  
  2. A l'olla hi posarem mig canonet de canyella, una pela de llimona i farem que arrenqui el bull. Després ho apartarem del foc i ho taparem 10 minuts amb un plat a sobre perquè infusioni.  
  3. Agafem 90 g de maizena i l'afegim al got on hem reservat la beguda d'ametlles. Ho dissolem.  
  4. Traiem de l'olla la pela de llimona i la canyella i hi afegim la farina dissolta en la beguda d'ametlles. Ho tornem a posar a foc mitjà i ho remenem fins que s'espesseixi durant 5 minuts.  
  5. Ho abocarem a una safata de 22 x 17 cm amb paper sulfurat, deixant un gruix d'1,5 cm. Ho durem a la nevera 3 hores fins que qualli.  
  6. Pelem 50 g d'ametlla torrada sense sal. També hi afegirem una cullerada de canyella en pols i ho picarem tot junt en una picadora. Després ho posarem en un plat amb 20 g de sucre. Ho barregem tot.  
  7. Desemmotllem el menjar blanc quallat i el tallem en quadradets de 5 x 5 cm, aproximadament.   
  8. Batem un ou i el posem en un plat.   
  9. Anirem passant els quadradets de menjar blanc per un plat amb farina i després per l'ou. Els anirem fregint en una paella amb oli ben calent. Després els reservem en una plata amb paper absorbent.   
  10. Passem els quadradets fregits pel plat on tenim l'arrebossat d'ametlles i sucre.   
  11. Finalment, emplatem en una safata tots els quadradets junts.  
Anar al contingut