Pastís de quatre formatges

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 120 g de galeta tipus Maria
  • 20 g ametlla torrada amb pell
  • 20 g avellana torrada amb pell
  • 2 dàtils medjoul
  • 40 g mantega
  • 4 ous 
  • 300 ml nata 35%
  • 400 g formatge crema
  • 50 g formatge blau
  • 50 g formatge sec d'ovella
  • 50 g formatge de pasta tova
  • 150 g sucre blanc
  •  

PREPARACIÓ

1.    Posem un pot al foc i hi afegim 40 g de mantega i deixem que es fongui al mínim.
2.    Mentrestant, posem en una picadora 120 g de galeta tipus Maria,  20 g d'ametlla torrada amb pell i 20 g d'avellana torrada amb pell i ho piquem. 
3.    Posteriorment, despinyolem 2 dàtils medjoul, els incorporem a la picadora i ho turbinem tot. 
4.    Agafem la mantega fosa i la integrem a la picadora.
5.    Untem amb mantega fosa el motlle del pastís fent servir un pinzell. I folrem el motlle amb paper sulfurat arrugat.
6.    Afegim el turbinat que hem fet al bell mig del motlle i ho anem aplanant bé fins a esdevenir la base del pastís. Un cop ho tinguem fet, ho duem al congelador. 
7.    Mentre la base és al congelador, preparem la barreja de formatges. El primer que farem és turbinar 4 ous, 300 ml de nata, 400 g de formatge tipus crema, 50 g de formatge blau, 50 g ovella,50 g de formatge de pasta tova  i 150 g de sucre i ho turbinem. 
8.    Traiem el motlle del congelador i sobre la base hi afegim la barreja de formatges. Ho enfornem 25 minuts a 200ºC.
9.    Un cop traiem el pastís del forn l'hem de deixar temperar. Quan s'hagi temperat, el tapem amb un plat i el deixem 12 h a la nevera. 
10.     Quan hagin passat 12 hores o més, ja tindrà una textura sòlida que permetrà poder fer els talls correctament i poder-nos-ho menjar com cal. 
 
Anar al contingut