Tàrtar de moixama

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La moixama es una salaó molt apreciada de la tonyina, un peix blau amb un alt contingut d'omega-3, greixos essencials importants en la salut cardiovascularAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 50 g de moixama

    70 g de ceba tendra

    30 g d'ametlla marcona

    10 ml d'oli d'oliva verge extra

    1 llima

    2 fulles de cabdell d'enciam

    Vinagre de poma

PREPARACIÓ

  1. Agafem un bol petit i hi aboquem un bon raig de vinagre de poma.
  2. Tallem a la microbrunesa 70 g de ceba tendra. Reservem en un bol gran la meitat de la ceba i l'altra meitat l'afegim al bol amb el raig de vinagre de poma. 
  3. Tallem a la brunesa 50 g de moixama i la posem al bol gran amb la ceba sense vinagre
  4. Posem una paella petita a escalfar amb un raig d'oli d'oliva verge extra i, quan està calent, hi afegim 30 g d'ametlla marcona i la fregim uns 4-5 mintus. Passem les ametlles fregides a un plat amb paper absorbent  Després les posem a la picadora i les piquem fins que tinguin textura de granet. 
  5. Al bol on tenim la moixama, hi afegim les ametlles picades, 10 ml d'oli d'oliva verge extra i un raig de suc de llima. Ho integrem tot.
  6. La ceba que s'estava marinant amb el vinagre de poma, l'escorrem en un colador. Afegim la ceba al bol amb la resta dels ingredients i ho remenem.
  7. En un plat posem les fulles de cabdell d'enciam i les omplim amb el tàrtar de moixama que hem preparat. Per sobre, hi ratllem una mica de pela de llima.
Anar al contingut